La enseñanza pública asume ocho de cada diez alumnos extranjeros de Baleares

| Palma |

Valorar:
Imagen de archivo de alumnos y docentes en el Col·legi Públic Pintor Joan Miró, en Palma.

Imagen de archivo de alumnos y docentes en el Col·legi Públic Pintor Joan Miró, en Palma.

Apenas hay variación entre el pasado curso y el anterior. La enseñanza pública concentró, el pasado curso, el 81 % del alumnado extranjero de Baleares, sólo un punto menos que en el curso anterior.

Concretamente, de los 30.028 alumnos extranjeros matriculados en el sistema educativo de Baleares, 24.232 estaban escolarizados en centros públicos (el mencionado 81 %), 5.071 en centros concertados (17 %) y 725 en centros enteramente privados (2 %).

Respecto al curso anterior, la única variación es que el punto que pierden los centros públicos lo ganan los estrictamente privados, por lo que los concertados permanecen exactamente igual.

Estos datos, correspondientes a un estudio sobre la presencia del alumnado extranjero en el sistema educativo de Baleares (cuyo autor es Luis Vidaña, doctor en Geografía Humana, profesor de la UIB y técnico del Institut d’Avaluació i Qualitat del Sistema Educatiu), reflejan que la distribución de los estudiantes llegados a Baleares desde fuera de España sigue estancada y continúa siendo alta en la enseñanza pública y baja en la concertada.

Los 30.028 alumnos extranjeros del pasado curso proceden de 135 países diferentes de todos los continentes. El alumnado extranjero representa el 15,3 % del total de las Islas, con 195.564 estudiantes no universitarios.

Por primera vez, si atendemos la distribución por continentes, los alumnos procedentes de otros países de la Unión Europea (UE) superan a los africanos. Así, los estudiantes del resto de la UE son 10.122 (33,7 %), seguidos muy cerca por los africanos, con 9.745 (32,4 %). Los americanos son 7.122 (23,7 %), los de Asia y Oceanía suman 2.346 (7,8 %) y los europeos que no son de la UE totalizan 703 (2,3 %).

Según el estudio, hace sólo unos años el grupo de americanos era el más numeroso.
Las nacionalidades más numerosas son marroquí (7.904), italiana (2.050), rumana (1.886), alemana (1.600) y británica (1.371).

Comentar

* Campos obligatorios
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Alfa7
Hace 11 meses

Habrá sitio para los nuestros ???

Valoración:2menosmas

Marcos
Hace 11 meses

Enseñanza privada: trilingüismo real y de calidad, porcentajo bajo de extranjeros y en su mayoria alemanes, britanicos y chinos pudientes. Enseñanza publica: Milinguismo en el patio y monolingüismo catalan en el aula, consecuencia nivel bajo, fabrica de mano de obra no cualificada.

Valoración:1menosmas

@Biel
Hace 11 meses

Espanya els envia aqui aposta, sobre tot als latinos, per castellanitzar a les Balears i enviar a l'exili als mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterers. No és una neteja ètnica, però casi.

Valoración:-1menosmas

Carlos
Hace 11 meses

Como no van a ser los marroquíes? Si les damos todo gratis!!!!

Valoración:3menosmas

Flor de Mallorca
Hace 11 meses

@Vergonya!........ Sabes catalán pero no sabes decir una palabra inteligente ni verdadera ......solo mentidas

Valoración:5menosmas

Nofret
Hace 11 meses

Els centres educatius concertats, de cada vegada estan més ben finançats amb doblers públics, unes bones matricules i altes quotes que han de pagar les famílies. Per contra els centres públics que permeten l'accés per igual a tots els alumnes, sigui quina sigui la seva condició social i econòmica, pateixen molta precarietat i saturació. Es ben necessari que la Conselleria d’Educació, s'ho faci mirar, que els sindicats defensin de bon de veres la qualitat educativa i no simplement unes bones condicions laborals dels seus afiliats i que les associacions de mares i pares, tinguin més el ment al finançament públic i les ajudes que reben els centres concertats ò privats a on mai podran assistir els alumnes dels sectors socials més vulnerables.

Valoración:-1menosmas

Biel
Hace 11 meses

Sincerament pens que aquest conseller hauria de passar un examen psicològic. Al meu parer alguna cosa li falla... Islam a les escoles; vox a supervisar centres educatius; tractament de llengües en suspens, barracons a rompre per atendre una població immigrant que ho devalua tot descontrolada; pressió al professorat perquè aprovin tothom, i la darrera notícia estrella : ficar mà als dobbers de escoles i instituts i dur-se'n el que hi ha, dobbers en la major part aportats per pares.... És totalment impossible que faci un desastre darrere l'altre si no pateix algun problema greu.

Valoración:7menosmas

Biel
Hace 11 meses

Pagam imposts per mantenir i donar serveis públics a gent que no necessitam absolutament per res que ens han duit a la sobrepoblació, a la insostenibilitat, a la inseguretat, a la precarietat, a la misèria. Un bon desastre que podem agrair a les paparres politiquel.les que per si no basta el desastre que ens han creat ara es dediquen a confiscar dobbers dels centres públics. Ensenyament públic cada vegada més devaluat, la conselleria pressionant perquè el professorat aprovi i fer veure que no hi ha fracàs. VERGONYA.

Valoración:11menosmas

Vergonya!
Hace 11 meses

En canvi els centres concertats se mengent tot el pressupost per Educació, i els seus docents cobren el mateix que els dels centres phúblics, sense haver opositat, alguns sense tenir el títol i fent la feina fàcil, perque també fan amb els candidats a alumbes. el que no poden fer els que cobren dels impostps de tots. Però a aquest conseller tan incompetent això li és ben igual, perque l' únic que vol és quedar bé amb els lobbys de les empreses d'ensenyament, amb els grups religiosos catòlics i musulmans, i ara també amb els feixistes d'ultra dreta, als que ha autoritzat per entrar dins les classes a desbaratar als alumnes. No entenc com li han renovat el càrrec, perque el que fa és insuportable i frega l'il.legalitat.

Valoración:-5menosmas

Marge Simpson
Hace 11 meses

Que buena noticia...

Valoración:-14menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2