El retaule de l’església de la Mare de Déu de Jesús és una de les obres sacres més important de les Illes Balears, però és més que això, és la representació d’un sentir de tot un poble, malgrat que algú no li agradi.

Els veïns, coneixedors de la importància de la restauració del retaule i dels treballs de condicionament de l’església per poder acollir-lo adequadament, hem patit amb paciència durant aquests dos darrers anys que l’església ha estat pràcticament tancada.

Al mes d’octubre de 2015 es va iniciar la restauració del retaule al Centre Cultural de Jesús i al mes de maig de 2016 encara seguia allí, malgrat que els treballs de restauració ja estaven finalitzats, només faltava la darrera intervenció que s’ha de fer a l’hora d’exposar-lo. Desprès d’una pregunta del Partit Popular al Ple del Consell Insular es va condicionar un local parroquial pel seu emmagatzematge durant el temps de desenvolupament de les obres de l’església.

Desprès de dos anys de treball els veïns de Jesús estam a punt de poder comptar amb l’ església i gaudir del bell retaule que tant estimem.

L’organització d’una exposició per donar a conèixer el procés de restauració i les intervencions fetes va ser molt encertada, el que no és tan encertat i ha provocat el malestar i disgust entre el veïnat és la decisió per part del Consell Insular de fer l’esmentada exposició fóra del poble argumentant que no hi ha cap espai adient per acollir-la.

Si el Centre Cultural del poble ara no compta amb les condicions per poder fer l‘exposició, per què no esperar a que acabin les obres a l’església? Sembla que estan a punt de finalitzar. Per què no fer-la quan estigui exposat el retaule al seu lloc definitiu i sigui complementària al retorn a l’església? Per què ara tanta pressa? És una irresponsabilitat i una deslleialtat cap els sentiments i els interessos dels veïns no fer l’exposició a Jesús, a més, ajudaria també a la revitalització de la vida i dels comerços del poble.

El pitjor de tot això és que el Consell ho ha fet sense diàleg ni amb transparència. Aquest és el canvi de la nova política? Els obrers de l’església i els veïns ens varen assabentar del canvi d’ubicació quan varen consultar l’Agenda d’activitats del Consell pels mesos de setembre i octubre on apareixia la realització de l’exposició a Vila per a principis del mes d’octubre. Com a dia d’avui no s’ha fet esperem que ens escoltin i facin cas de la nostra reivindicació: l’exposició s’ha de fer al Poble.

Sr. Conseller, vostè és l’únic responsable d’aquesta situació, encara està a temps de rectificar. El Poble de Jesús no es mereix cap menyspreu més.