Després de les declaracions i comentaris que hem pogut llegir sobre l'adjudicació provisional de les concessions de les platges de Sant Josep, m’agradaria fer algunes apreciacions importants:

En primer lloc, s’ha parlat de què l’Ajuntament no ha valorat els criteris d’antiguitat, com es va fer a la subhasta a sobre tancat celebrada l’any 2012. Aquesta decisió no ha estat un caprici, ni tan sols podem dir que hagi estat en realitat una decisió com a tal. Segons els informes emesos pels tècnics del Consistori, la legislació actual no permet admetre aquest tipus de criteris. I he de recordar que, ens agradi més o menys, la llei l’hem de complir tots, i més que ningú els representants de l’Administració Pública.

També hem llegit i escoltat queixes referents a empresaris que diuen que s’han llevat concessions a empreses eivissenques que les havien tingut «tota la vida». Aquí cal fer una mica de memòria: A la subhasta de 2012, quan les gandules de les platges començaven a tenir un valor bastant més elevat que en anys anteriors, moltes famílies que durant dècades havien explotat les concessions ja les van perdre en veure’s superats per ofertes més altes, tant d’empresaris eivissencs com d’altres venguts de fora. Però sembla que a alguns, quan els convé, els agafa amnèsia. I també es veu que el liberalisme només és bo només quan ens beneficia i és dolent quan juga en contra nostre.

Personalment, lament que algunes empreses que havien explotat les concessions durant molts anys les hagin perdut, com molts altres les van perdre al 2012.

Però com a alcalde de Sant Josep, la meva obligació és defensar l’interès públic per davant d’interessos privats.

I aquí l’interès públic es tradueix en un augment dels ingressos en uns 2 milions d’euros. Uns sous que s’invertiran en projectes que beneficiaran al conjunt de la ciutadania. Perquè destaquem els lots que comportaran més ingressos han quedat en mans d’empreses que es dediquen al negoci turístic, la majoria eivissenques. Què s’han pagat molts sous? És cert. Què l’Ajuntament hauria preferit que aquests sous se’ls haguessin estalviat aquestes empreses? Rotundament no. És hora de què un determinat tipus de turisme que veiem a moltes platges -i que per cert, no se l’ha ‘inventat’ l’Ajuntament de Sant Josep, sinó que és fruit de molts factors que ara no vénen al cas- reverteixi en el bé comú.

Com a Ajuntament, ara la nostra feina ha de ser fer complir les concessions i garantir que la platja segueixi sent un espai públic del qual tots en puguem gaudir.