Al juliol de 2011,en arribar al Govern, vàrem trobar les infraestructures educatives de la nostra illa en una situació dramàtica, patètica. Al municipi d’Eivissa el nou CEIP Sa Bodega estava aturat i sense cap solució a la vista i els nens i nenes anaven a una escola obsoleta, també hi havia molts d’al·lots a barracons ja que els anteriors gestors havien creat una escola però no havien previst ni el terreny ni el projecte a executar; al municipi de Sant Antoni també havia boixos, tant d’Ed. Primària com d’Ed. Secundària a barracons i a Santa Eulària les famílies al carrer per demanar un altre institut i l’ampliació del CEIP Santa Gertrudis. A més de totes les necessitats per falta d’inversions en manteniment als centres escolars.

Després de treballar de valent i d’aconseguir tenir un pes polític important al Govern de la nostra comunitat, malgrat la dramàtica situació econòmica trobada, la resposta que vàrem ser capaços de donar a la situació descrita anteriorment va ser que a la legislatura 2011-2015 vàrem construir a Vila el nou CEIP Sa Bodega i el CEIP Sa Joveria i al municipi de Sant Antoni una escola d’Ed. Infanti i Primària i l’IES Sa Serra, tot gràcies íntegrament a les arques del Govern. Com les inversions eren molt importants i encara no es cobrien totes les necessitats a Santa Eulària es va ampliar el CEIP Santa Gertrudis i es va construir l’IES Quartó del Rei gràcies a que l’ajuntament per donar una resposta immediata a les necessitats dels seus ciutadans va apostar per a la qualitat de l’educació al seu municipi i va avançar els sous de les inversions.

Per tant ara, desprès de consultar El Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023 presentat recentment per l’Executiu autònom, sí han llegit bé 2016-2023, i comprovar les previsions que hi ha per Eivissa, fa dies que em faig moltes preguntes:
Per què els ciutadans d’Eivissa amb els seus impostos directes als seus respectius ajuntaments han de sufragar durant aquesta legislatura totes les noves infraestructures educatives a les que tenen dret? Perquè no les sufraga el Govern com fa a la resta de les illes de la nostra comunitat?

Per què segueix tancada Can Nebot? A Mallorca i a Menorca el Govern sí gestiona escoletes, per què aquí no?
Com que sí hi ha sous per una facultat de Medicina a Mallorca i no hi ha sous per a augmentar l’oferta del primer cicle d’Ed. Infantil ni per a escoles a la nostra illa?

Per què ha de ser el Consell d’Eivissa el que ha de fer les inversions per a aconseguir una ubicació digna per a l’EOI i per a afavorir la creació de l’Escola d’Hosteleria?

Com que l’Ajuntament de Vila no exigeix el tan necessari nou Institut?

Perquè l’Ajuntament de Sant Josep no ha posat ja a l’abast del la Conselleria el terreny de la nova escola, creada sí, però sense terreny. Per què no li exigeix a la Conselleria el projecte d’execució?

Per què no reclamen una ubicació digna per a l’Escola d’Art?

Per tot això ... Els eivissencs som ara ciutadans de segona a la nostra comunitat?