El canvi d’any sempre és un bon moment per fer balanç de la feina feta i mostrar el que volem per als pròxims dotze mesos. Per això, complint amb la tradició d’aquests dies, la meva carta als Reis és plena de bons desitjos per al 2018, però també és plena de reptes, de projectes i anhels que esper que puguin ser aviat una realitat. No podem aturar un moment en la nostra responsabilitat de millorar i créixer en serveis, en espais públics, en instal·lacions esportives, en infraestructures bàsiques per tenir una bona qualitat de vida. Els nostres pobles són ca nostra i per això hem de continuar endavant, col·locant com hem fet fins ara, les bases per a que Santa Eulària des Riu sigui un municipi ideal per viure i del que tots ens sentim orgullosos.

La feina feta, una volta executada, ja és passat. El que importa realment és mirar endavant i mantenir oberta la finestra al futur, un futur que ens mostra que queda molta feina per fer, queden molts de projectes per engegar, moltes obres per executar i molts de programes per desenvolupar. Sabem que només amb implicació, serietat i rigor s’aconsegueixen resultats i que, de poc serveix parlar molt, com fan alguns, si desprès les coses queden com abans. Fer bandera d’uns serveis que mai arriben i treure pit d’uns projectes que mai veuen la llum, no millora en res la qualitat de vida dels ciutadans. Si alguna cosa ha demostrat l’any que hem deixat enrere és que la política entesa com a grans anuncis, frases buides de contingut i autocomplaença poc milloren la realitat que pateixen molts ciutadans. Front això, nosaltres seguirem treballant per atendre realment les necessitats de la gent que troba en els ajuntaments, l’administració més propera i directe per a atendre els seus problemes. Els ciutadans no entenen de competències, de procediments administratius ni d’estructures polítiques. La gent necessita ser escoltada i atesa i fer-ho de manera eficaç i directa.

Actualment, la falta d’un lloc per viure és un dels principals dificultats que enfrontam. Per això, seguirem apostant per l’Oficina d’Atenció a l’Habitatge que el 2017 ha evitat sis desnonaments, sense contar les ajudes puntuals gestionades des dels Serveis Socials i que van destinades a què cap família es quedi sense llum o aigua per manca de pagament, al marge d’altres serveis bàsics que també es gestionen des d’aquest departament. El Club de Feina, que atén anualment unes 5.000 consultes, s’ha consolidat com un espai referent al municipi per posar en contacte empreses i treballadors afavorint l’ocupació i l’emprenedoria. Són serveis que, de manera professional i discreta, han demostrat la seva necessitat i conveniència i mostren com han de ser les administracions públiques i eficients.

Un altre dels reptes importants al que ens enfrontam és l’incivisme que embruta els nostres carrers, places i mobiliari urbà. Cada any es fa un gran esforç per fer de la neteja i el manteniment de les vies i espais públics una de les nostres senyes d’identitat. Però no ho podem fer tot sols, tots hi hem d’estar implicats si volem seguir sent un municipi tranquil i amb un turisme respectuós amb l’entorn i les persones i garantint la convivència entre visitants i residents.

La meva carta als Reis Mags és plena de deures i desitjos. Desitjos llargament reclamats com l’inici de les obres de la carretera de Vila, la posada en marxa de la dessaladora, l’impuls a la peatonalització de Sant Carles, la declaració de Tagomago Reserva Natural o el pagament dels llots de la depuradora, que segueix pendent tot i les bones paraules i els anuncis fets. Esperem, que 2018 sigui l’any de la col·laboració real amb les administracions que fins ara semblen haver oblidat l’obligació d’atendre en igualtat de condicions les necessitats i interessos dels ciutadans de Santa Eulària des Riu.