Al Maig 2015 el poble eivissenc va dir clarament a les urnes que ja estava fart de caciquismes, de conservadors, de depredació de territori. Que ja estava fart de PP. I trencant molts dogmes, l’esquerra «dividida» en 2 formacions, PSOE per una banda i Guanyem-Podemos per una altra, va fer-se amb el Consell d’Eivissa, l’alcaldia de Vila, i també de sant Antoni i sant Josep amb situacions diferents però que han donat l’esquena a la dreta.

Els resultats? A la vista estan. Els equips municipals recolzats per Guanyem, des de dins o des de fora quan s’ho mereixen, van avançant en justícia social i projectes bons pel poble. A nivell Balears s’estan excavant fosses i tornant la dignitat als repressaliats del franquisme, la targeta sanitària ha tornat per a tothom, l’assetjament a la llengua ja sembla un malson ...

Ara, a Eivissa i tot Balears tenim costum d’anar canviant de Govern cada quatre anys, i això és la manera que tot canviï ... perquè de fons no canviï quasi res.

Aquest Maig de 2019 tenim l’oportunitat d’encadenar 2 legislatures progressistes. No és impossible : els resultats ens donen la raó. I moltes coses més que podríem fer si disposéssim dels nostres recursos, dels nostres impostos, de la gestió de les nostres infraestructures.

Us imagineu que ara tornéssim a la dreta ? Desmuntar l’ecotaxa, girar l’esquena als necessitats, atiar de nou el conflicte lingüístic, atorgar llicències a carretades per trinxar els boscos i asfaltar les platges ... Deixarem que això passi?

Acaba de néixer la Ara Eivissa – Guanyem l’Esquerra. La inicitativa de Guanyem Eivissa de teixir aliances amb altres forces d’esquerres, ecologistes i defensores dels nostres drets col·lectius ha donat fruit. I és un orgull comptar al nostre costat amb els amics i amigues d’Esquerra Republicana i Equo.

La participació. Aquesta és la clau. Si som capaços de fer que la gent que estima Eivissa vagi a votar el 26-M la victòria serà de tots. No hi ha cap fracàs de l’esquerra que no vengui de la mà d’una baixa participació. Amb tota lògica : només pocs poden votar propostes de dreta, perquè en seran ben pocs els beneficiats ...

Ni amb un sol bloc d’esquerres s’impedeix la victòria de la dreta quan l’abstenció és alta. Això ja ha passat a Eivissa de fet al 2003. L’abstenció castiga molt més al votant progressista, sempre il·lusionat en canviar moltes coses i ràpidament desil·lusionat quan no s’acompleixen els seus desitjos. Esperem que, com jo, aquesta vegada vegin el got mig ple i no mig buit. Ara toca omplir-lo del tot.

No puc deixar d’esmentar el moment tan intens que a tot l’Estat s’està vivint amb el conflicte català. Només us diré una cosa : qualsevol persona que intenti sotmetre tot un poble per la força i la repressió serà qualsevol cosa menys demòcrata. I el seu fracàs està garantit, a curt o a llarg termini.

El moment és ara. El moment és Ara Eivissa.