La indústria turística ha estat durant dècades la principal font de riquesa de la nostra illa. Des de l’arribada dels primers visitants, Eivissa va iniciar un procés de transformació profund, que va donar a moltíssimes famílies l’oportunitat de sortir d’una situació de pobresa i oferir un futur molt millor als seus fills i filles. Gràcies al turisme, molts eivissencs han pogut anar a estudiar a la universitat, accedir a feines millors que les que tenien els nostres pares i, en definitiva, gaudir d’una bona qualitat de vida.

Com a alcalde i vesí de Sant Josep, durant aquesta darrera legislatura he viscut un debat intens sobre el model turístic d’Eivissa, i també he pogut veure que des de determinats sectors de la societat s’ha qüestionat i, a voltes, atacat la indústria en general. Som conscient que, en els darrers anys, han anat produint-se canvis que han provocat distorsions importants en la convivència entre residents i turistes. Parl principalment dels pisos turístics, dels problemes generats per les remors i la falta de gestió de les platges.

Assumeix que un determinat tipus de turisme és complicat de gestionar i que no és el que més ens convé, pel que hem fet feina per atraure a un perfil de visitants de qualitat i respectuosos amb el nostre entorn. D’altra banda, des de l’administració pública estam obligats -perquè així ens ho exigeix la ciutadania- a prendre mesures que ens ajudin a controlar els excessos. Durant aquesta legislatura, des de l’equip de govern socialista hem aprovat una normativa urbanística que prohibeix els pisos turístics al nostre municipi.

També hem fet canvis en l’ordenança de remors, que han tengut un efecte positiu sobre la convivència. A més a més, hem treballat intensament per posar ordre a les platges, aconseguint un equilibri entre el negoci de les concessions i els drets dels usuaris i usuàries de les platges que no volen fer ús de determinats serveis.

Equilibri pens que la paraula clau en tot això, la que ens ha de guiar i inspirar en els pròxims anys. Des del PSOE donem suport a totalment la indústria turística i les empreses que es dediquen a aquesta activitat. Però ho fem des de la llibertat i des de la convivència.

Mai ens veureu atacant el turisme, però tampoc afirmant -com ha fet algun altre partit polític- que les empreses d’oci haurien de tenir una llibertat total per posar música i fer festa a totes hores del dia i de la nit. La candidatura socialista no defensarà els interessos d’un determinat lobby de pressió, com sabem que faran altres. Nosaltres sempre tindrem la mà estesa als empresaris i empresàries turístiques, atendrem a les seues necessitats i farem feina perquè, entre tots, el nostre municipi segueixi avançant cap a un model turístic de qualitat i sostenible. I per damunt de tot, treballarem per a l’interès general del nostre municipi i els seus habitants.