Eivissa també està patint els greus efectes de la pandèmia provocada pel coronavirus i no podrem oblidar mai que dotze persones han mort i prop de 170 han patit les conseqüències d’aquest virus que ha trastocat la nostra vida.

Les institucions públiques: ajuntaments, Consell Insular i Comunitat Autònoma, hem treballat conjuntament per fer front a l’emergència sanitària i ara, una vegada controlada la corba de contagis, hem de treballar per superar un altre repte, la recuperació social, econòmica i ambiental de l’illa. Les situacions extraordinàries requereixen d’actuacions també extraordinàries i, en aquest sentit, s’ha presentat el Pla de reactivació que ha de regir les actuacions del Consell Insular contra els efectes de la Covid-19.

Es tracta d’un document dinàmic que recull un objectiu clar: garantir l’atenció i els serveis de la ciutadania d’una manera àmplia i segura, establint les bases per a un desenvolupament econòmic, social i sostenible adequat a la nova realitat que vivim.

Com a president del Consell d’Eivissa vull destacar i agrair públicament l’actitud de tota la societat davant una situació inimaginable fa només uns mesos. La ciutadania, els diferents grups polítics, les entitats empresarials, els col·lectius socials, els sindicats... han actuat amb el seny que requereix una crisi com aquesta, i entre tots, ha set possible engegar el camí de la recuperació. És cert que hi ha rutes diferents per arribar a un mateix punt, a Eivissa, però, hem aconseguit enfilar la feina d’una manera ferma i ordenada.

El virus i les seues greus conseqüències no es combaten des de la ideologia sinó des de la feina i la unió. És hora ara de fer realitat el Pla de reactivació que preveu una inversió de 50 milions d’euros als propers tres anys que es dedicaran a resoldre els problemes derivats de l’aturada econòmica i la manca d’ingressos.

Per garantir l’efectivitat de les mesures, s’han previst deu línies d’actuació: la recuperació de la nostra principal indústria, el turisme, la seua diversificació, el foment del consum lligat al producte de proximitat i l’autosuficiència, l’impuls a nous sectors que generin ocupació i el desenvolupament i l’aplicació de les noves tecnologies són algunes de les línies que recull el Pla, que posa especial èmfasi en les polítiques destinades a la atenció i ajuda a les persones i en les mesures per avançar en la lluita contra el canvi climàtic amb l’impuls de l’ús d’energies renovables i el foment d’hàbits de consum i estalvi de recursos naturals.

La cultura i l’activitat creativa i la protecció del nostre patrimoni històric i natural són també peces claus de la recuperació, aprofitant sempre les oportunitat que acompanyen les crisis. Després de viure mesos molt complicats, començam a recuperar la normalitat, però no podem baixar la guàrdia si volem seguir avançant passa a passa cap a la desitjada recuperació social, econòmica i ambiental de l’illa d’Eivissa.