L’any passat, es Consell insular de Menorca va regalar, a través de sa conselleria de cultura que ostenten es nacionalistes de Més per Menorca, ni més ni manco que 12.000€ de s’erari públic a dos entitats catalanes i obertament separatistes.

Una de ses dos entitats beneficiades amb una ajuda de 3.000€ des Consell va ser sa Fundació Universitat Catalana d’Estiu, una entitat de sa que tot es programa d’activitats anual es resumeix amb un curs d’estiu en el sud de França, a Conflent, sobre es inexistents països catalans. S’altra entitat privilegiada amb sa generosa subvenció de 12.000€ va ser sa Plataforma per la Llengua, una organització que es va fer famosa s’estiu passat per espiar es boixos a s’hora des pati a diverses escoles catalanes per comprovar si parlaven en català o en castellà, fent-los creure que hi eren per fer una activitat lúdica. Una entitat que és capaç de fer una campanya a l’Alguer com “Volem l’escola en alguerés!”, però en canvi aquí, a Balears, es dedica a acusar sistemàticament de “secessionistes lingüístics” a sa majoria silenciosa de ciutadans que volem s’escola en eivissenc. ¿Per què fan parts i quarts a la Plataforma? ¿Per què alguerés sí, però balear no?

Estim Catalunya. Vaig viure quatre anys a Barcelona i no puc tenir millors records de sa meua època com a estudiant d’Història a sa ciutat comtal, on vaig fer grans amistats amb catalans, eivissencs, menorquins… Es llaços d’afecte, personals i emotius que uneixen a baleàrics i catalans vénen d’enrere. Però una cosa no lleva s’altra. Vos imaginau que es Consell d’Eivissa regalàs 12.000€ en subvencions a entitats de Mallorca per promocionar uns hipotètics països mallorquins? Hi hauria toros! Tothom diria que es mallorquins ja tenen prou recursos i que no els hi hem de regalar res. I tendrien tota sa raó del món.

Sa Plataforma per la Llengua ha rebut entre 2016 i 2018 fins a 1.860.000€ de sa Generalitat de Catalunya per implantar es nacionalisme català a comunitats com València i Balears. ¿Per què punyetes ses institucions balears subvencionen a entitats de Catalunya que no tenen res a veure amb ses nostres illes? Es sous des ciutadans de ses Balears s’han de quedar a ses Balears. I destinar-se en més ajudes per estudiants, menjadors escolars, deportistes o entitats socials i culturals que fan viva sa nostra cultura insular. Es nostros impostos no han de servir per finançar es projecte separatista des nostros vesins del nord. I ho repetirem ses vegades que faci falta. Baleares is not Catalonia.