Ahir va ésser 21 de setembre, declarat de dia internacional de l’ Alzheimer. Donat que aquest any no podrem reunir-nos, volem compartir mitjançant aquest petit escrit els nostres records envers totes les persones que pateixen aquesta malaltia.

Aquest any la data ens ve marcada per la COVID-19 i un seguit de canvis per les mides de prevenció sanitària.

El centre de dia atenció als trastorn de la memòria (CATM) depenent del Consell D’Eivissa, enguany volíem celebra-ho de forma més especial, ja que compleix el 20 e aniversari de la seva creació.

Cada any el Centre ha portat a terme activitats de celebració on els usuaris, els familiars, els amics i els professionals gaudíem d’un retrobament ple emocions i «records» i aquest any desitjaven una celebració mes especial pels anys que el servei porta atenent aquest col·lectiu. Al llarg de tot aquest temps, 20 anys, hem set testimonis del desenvolupament de Lleis i Decrets que han anat creant-se, per definir i establir models socials i sanitaris per a l’atenció dels col·lectius amb situacions de cronicitat, des quals en formem part.

Però el que aquí volem reflectir és el sentiment de satisfacció i especialment d’afecte que al llarg de tots aquest anys sentim por la nostre feina, per els usuaris i per les famílies que com a personal sanitari em pogut ajudar.

Des dels primers equips amb els que crearem i definirem les expectatives, els objectius i el treball a realitzar, la infermera Mari Carmen O., La terapeuta Ocupacional Marina C., la fisioterapeuta Natàlia M., les Auxiliars d’infermeria Na Rosalia N. I na Toya, i jo mateixa (na Margarita F. Psicòleg), fins a l’equip actual, moltíssimes han estat les persones usuàries ateses al Centre de Dia juntament amb les seves famílies. Volem fer especial menció a que totes i cada una de elles i els seus familiars.

Volem que fer-los saber que han format i formen part del nostre aprenentatge professional i del nostre record mes afectuós a l’àmbit personal.
Podem visualitzar-les sense cap dificultat, les temin presents amb la solo menció del seu nom. Han estat centenars d’usuaris i usuàries i les seves famílies, en les quals compartirem i compartim moments difícils pel que comporta la malaltia i les que poguérem ajudar pel que sempre ens vàrem manifestar.

L’equip actual volem fer arribar el nostre afecte i estimació a tots els companys i companyes que en aquests 20 anys han format part de la trajectòria del CATM, així com als neurològcs amb els que hem treballat estretament i amb els hem compartit la professionalitat i la implicació personal en la feina que volíem desenvolupar per a millorar l’atenció i cura de totes les persones que pateixen deteriorament en les seves capacitats, com l’alzheimer i els famíliars que les atenen.

En el dia dedicat a l’alzheimer ens agradaria que tots els familiars que varen ser usuaris del nostre recurs sàpiguen del nostre record mes afectuós a l’àmbit personal i dessigem que el Centre de dia d´Atenció als trastorns de la memòria, continuí ajudant a totes les persones i famílies que malauradament pateixen de aquesta malaltia