Avui celebram la Nit de Nadal, aquestes són unes festes diferentsemmarcades en un any difícil, ple d’incerteses i en què ens hem hagut d’adaptar a les circumstàncies de manera constant. Ha set un any en què hem après a estar lluny, a saludar des de la distància i en molts moments a traslladar les nostres emocions a través de les pantalles.

La primera onada de contagis, amb el confinament més dur, ens va deixar aïllats, cadascú a ca seva, allunyats, almenys físicament, de la resta del món, dels nostres amics, familiars i companys. Però aquest aïllament a la vegada, ens va unir als nostres veïns sent més solidaris i sempre atents a les seves dificultats. Hi ha imatges i sons que no oblidarem mai, els aplaudiments de les vuit de la tarda pels sanitaris o els que rebien en els passadissos dels hospitals els pacients ja recuperats, en el cas de Formentera, el so de l’helicòpter que ens deixa el cor encongit. Tampoc oblidarem als que han patit o pateixen la malaltia, ni als que lluiten amb la malaltia d’algun familiar proper, al que no poden anar a veure als hospitals, ni sostenir-li la mà a l’hora d’acomiadar-se d’aquest món.

També ha set un any en què tots i totes hem fet un gran esforç, prescindint de bona part dels nostres costums i llibertats per la primera declaració de l’estat d’alarma, el confinament, les fases de la desescalada, fins a arribar a la nova normalitat. En algun moment fins i tot ens podia semblar que ho havíem superat, però està clar que contra la covid no es pot abaixar la guàrdia, ni confiar-se! La pandèmia no ens han donat treva i la segona onada ens demana un nou esforç individual i col·lectiu per superar junts també aquest moment de crisi.

Aquest no és el Nadal que esperàvem i molts no podrem estar al costat dels nostres éssers estimats, però ens ha de servir de reflexió perquè l’any que ve valorem i assaborim aquests moments en família que ara sabem no es poden donar per descomptat.

Recordem que en la nostra comunitat ja són més de 450 persones que no celebraran aquestes festes, ni cap altres, amb els seus familiars.

Fem entre tots i totes un nou esforç perquè l’entrada a aquest nou any ens permeti tornar poc a poc recuperar les nostres costums i la nostra activitat sempre amb la lliçó apresa de les moltes coses que ens ha ensenyat el 2020 però preocupar-nos novament de perseguir els nostres somnis i aconseguir els nostres reptes, un dels meus continuar contribuint a fer de Formentera un lloc on tots i totes puguem viure més feliços.

Per aquells que ens estimam, pel record dels que ja no hi són, per solidaritat amb els que troben a faltar els que s’estimaven i, sobretot, amb l’esperança d’un 2021 en què superem aquesta pandèmia i ens puguem tornar a destapar el somriure.

Celebrem aquest Nadal amb responsabilitat!

Bones festes, i molts anys i bons!