Al llarg dels darrers mesos, l’illa d’Eivissa s’ha vist colpejada greument per la COVID-19, un virus que, tot i el camí avançat, ens està costant molt d’esforç i sacrifici superar. Per això, aquestos dies, més que mai, el record de les persones que ja no hi són i de tots els que han patit o pateixen la malaltia ens ha de servir de lliçó per no defallir, no abaixar la guàrdia i treballar amb força i empenta per recuperar una normalitat que ara ens sembla molt llunyana.

La recent arribada de la vacuna ens dona esperança, encén una llum en un camí llarg i fosc, però hem de continuar alerta: cada detall, cada acció per petita que sigui, és indispensable per poder oferir una mica de seguretat a un futur encara incert i preocupant per a molts de ciutadans. Si alguna cosa ens ha demostrat aquesta crisi és com som de vulnerables les persones, però els eivissencs som un poble treballador, lluitador, que ja ha fet front a altres dificultats i complicacions i que, ara també, sabrem sortir endavant amb força.

I ho farem com hem fet sempre, espitjant amb força i posant, des de les institucions, tots els recursos al nostre abast per seguir avançant en la direcció correcta. Tenim nous projectes per posar en marxa, nous reptes per afrontar, però només si tenim salut podrem assolir durant l’any que ve la recuperació social i econòmica que tant es necessita. I és que 2021 ha de ser per a tothom un any per a l’esperança.

Ningú no hauria pensat tot just fa un any arribar a viure una situació d’emergència econòmica i social com la que ha provocat la pandèmia del coronavirus; una malaltia que s’ha emportat amics nostres, que ha colpit famílies, empreses i que, encara avui, segueix afectant la salut de molts d’eivissencs i eivissenques.

Si alguna cosa positiva podem treure d’aquesta situació és la força i la solidaritat dels eivissencs que, una vegada més, hem demostrat que per damunt de tot som una illa solidària i generosa. Una col·laboració social i una unitat d’acció que ha permès, posant sempre per davant la salut de les persones, impulsar mesures cap a la recuperació sanitària i econòmica de l’illa amb iniciatives com un pla estratègic per garantir que Eivissa sigui una illa segura per als seus residents i per a les persones que ens visiten.

La nostra força som nosal+tres mateixos i per això esper que el 2021 seguirem treballant junts, com fins ara, superant diferències i valorant coincidències, perquè serà així com vencerem les dificultats sobrevingudes aquest 2020.

No serà una recuperació ràpida i 2021 no serà un any fàcil, però hem de ser optimistes i mirar amb confiança al nou any amb el convenciment que arribarà ple de bons propòsits.
Des del Consell Insular farem tot el que estigui a les nostres mans per aconseguir, com més aviat millor, tornar a la normalitat postpandèmia.

Les prioritats del govern insular seguiran centrades a cobrir i donar resposta a les demandes més immediates sorgides de la crisi del coronavirus. Treballarem de valent per atendre les necessitats bàsiques dels col·lectius socials més vulnerables, l’assistència a les petites i mitjanes empreses, als autònoms i professionals afectats directament per l’aturada de l’activitat econòmica de l’illa. Hem de seguir endavant, confiant en allò que tenim més prop: consumint producte local, donant suport als comerços de sempre, valorant la nostra artesania i difonent la nostra cultura. Hem de saber aprofitar les oportunitats que se’ns presenten i avançar amb confiança cap al futur.

Ara que tancam un any que ningú no oblidarà, hem d’enfrontar 2021 com un any nou ple de reptes per impulsar i metes per superar. Tant de bo que ens porti les alegries i els desitjos que enguany no hem pogut tenir i que a poc a poc, entre tots, aconseguirem recuperar.