A propòsit del Formigó

| Sant Josep |

Valorar:

Fa més de 30 anys que vaig donar la passa de participar activament en política convençut que les coses a la nostra illa s’havien de fer millor. Que la riquesa s’havia de socialitzar i que la prosperitat no podia ser a costa del territori. I encara som un defensor convençut d’aquestes idees. Som el mateix que va haver de sortir escortat per la força pública d’un plenari municipal perquè ens havíem atrevit a protegir Cala d’Hort per evitar un camp de golf. El mateix que va viure amenaçat per promoure la moratòria urbanística amb que volíem posar ordre al desgavell de la construcció.

Per això quan vaig rebre la notícia que el GEN m’atorga el seu premi Formigó, de primeres em vaig sentir ferit. Més quan em consideren hereu de qui per jo ha set un dels principals responsables dels mals que avui afecten al municipi que tenc la responsabilitat de governar. Reflexionant-ho, em va passar pel cap la idea de deixar-ho passar. Veia molt injustes les seves acusacions de suposades agressions al territori, les vaig considerar fruit del desconeixement de la realitat de l’Administració pública i de la legalitat. Mal que ens pesi, hi ha unes regles del joc que no ens podem saltar encara que ens obliguin a prendre decisions a contracor, que sabem que generaran incomprensió entre un sector de la ciutadania.

Ens podem haver equivocat, i quan ens ho han fet veure no hem tengut cap inconvenient en rectificar. Estar en política implica escoltar tots els arguments i recapacitar, sense por a admetre els errors i esmenar-los com hem fet sempre. Per això pens que no puc, tampoc per l’equip de govern que represent, deixar sense resposta el que no deixa de ser una crítica d’una part de la societat que hem d’escoltar, perquè hi compartim l’amor pel nostre fràgil territori.

Entenc que aquest Formigó expressa la inquietud d’unes persones esperançades en el canvi que ha de representar el meu govern. Però que no dubtin que no ens oblidam del nostre compromís de dotar el municipi d’un ordenament que suposi un gir de 180 graus en la gestió del territori, on les persones passin al primer lloc.

Hem fet ja les primeres passes per aconseguir-ho, buscant un equip redactor d’un nou Pla General per Sant Josep. Serà un procés llarg, però estam decidits a arribar fins al final en una feina que tardarà anys en arribar a la meta.

Per al període de transició i per tal d’evitar que es produeixi cap situació irreversible al nostre municipi, esperam aprovar unes normes provisionals en les que ens cal l’assistència del Consell, que s’ha compromès a ajudar-nos i amb qui portem temps treballant en aquesta direcció.

Però fins i tot la crítica té un límit. El nostre Ajuntament disposa d’un departament d’Urbanisme capaç i competent, encara que molt curt de recursos humans. Aplica amb rigor l’ordenament i les persones que l’integren són persistents i rigoroses en la persecució de les infraccions, com demostren reiteradament les sentències judicials que van avalant la seva actuació. No acceptaré mai que s’acusi a cap membre d’aquesta Corporació de cometre un delicte sense cap prova i exigeix disculpes públiques a qui així ho afirma, i les esper ara del GEN. Amb els socis i les sòcies del GEN hem compartit lluites, el rebuig a les autopistes, al camp de golf de Cala d’Hort,... i col·laboram en projectes com l’estudi dels morts il·legals que hi ha repartits per la nostra costa amb la meta d’eradicar els fondejos, entre altres iniciatives en les que hem participat.

També mantenim discrepàncies, que m’hauria agradat comentar cara a cara al sopar d’entrega dels premis Savina i Formigó, que malauradament no es podrà fer en aquest any de pandèmia. Entenc la frustració perquè els canvis no vagin tan ràpid com tots voldríem, però el camí que hem iniciat és irreversible. Estem units en l’amor a la nostra terra i en el compromís de preservar-la per a les properes generacions i que ningú dubti que és un compromís que aquest alcalde no es pren a la lleugera.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

antonio
Hace 9 meses

En 5 años, no ha sido capaz ni de contratar al equipo redactor para modificar el planeamiento. Ahora va y pide que le ayude el Consell, reconociendo su propia ineptitud. Supongo que el formigo duele a un alcalde que va de protector del territorio, pero que es un inepto. Este alcalde se molesta cuando le hablan de santa Eulalia, pues que se moletese, en santa Eulalia si que han sido capaces de modificar sus antiguo planeamiento municipal. Este alcalde demuestra su INEPTITUD cuando dice que urbanismo tiene un buenos técnicos, es MENTIRA. Los técnicos de sant Josep son de lo peorcito que hay, cortitos de conocimiento, sin actitud y sin nadie que los organice. El ayuntamiento tiene que ir contratando externos por lo malos que son, para muestra lo del edificio D. Pepe, en que nadie quería firmar nada. Gustinet no tiene ninguna idea propia. Intentar solucionar el PROBLEMON del urbanismo de sant Josep, precisa PONERSE A TRABAJAR y dejarse de tonterías. Y la solución no debe darla el Consell
Valoración:menosmas

Qguatinet
Hace 9 meses

Deberían procesarlo...
Valoración:0menosmas

Antoine lavasseur
Hace 10 meses

Ui, s'ha picat. Perquè li diuen sa veritat.
Valoración:5menosmas

de envidias para arriba
Hace 10 meses

Los partidos de izquierdas se lanzaron a la yugular de los promotores de las autopistas.Soy el primero que pienso que las cosas se pudieron y debieron hacer muchisimo mejor de lo que se hicieron.Dicho esto, quien no recuerda que en la carretera de San Antonio habia muertos todos los meses y en verano los muertos iban por semanas.Por suerte, desde que existe la autopista de San Antonio cuantos muertos ha habido que contabilizar?. Y los que se lanzaban a la yugular, hace años que ya no dicen nada y circulan por ellas. La politica es un cancer maligno.
Valoración:-3menosmas

verdad o mentira
Hace 10 meses

Si las personas son lo primero, lo primero que deberian hacer es eliminar toda la inseguridad juridica que se genera cada vez que gobiernan los socialistas y los comunistas.No es de recibo que cuando entra un proyecto en el ayuntamiento ,con todo en regla,adaptado a las normativas en el momento que se le da entrada al registro,al cabo de unos meses cuando no años se obliga al promotor a cambiar o rehacer el proyecto porque durante todo este tiempo ha habido cambios normativos.Los cambios normativos nunca deberian afectar a los proyectos que ya se les ha dado entrada.Esto genera unos gastos extraordinarios que en modo alguno deben soportar las personas que han hecho lo que se les ha dicho que debian hacer en el momento que tocaba.Por lo tanto, si las personas son lo primero empiecen por hacer las cosas como Dios manda.
Valoración:-1menosmas

Astraco
Hace 10 meses

Hechos, no palabras sr Agustinet, y parece que usted junto con los de podenos se les va la mano con las autorizaciones a proyectos mas que dudosos, se olvidan de derruir construcciones ilegales y siguen permitiendo todo tipo de atentados medioambientales a lo largo de todo su termino municipal. Asi que si le molesta este premio actue en consecuencia y empiece a hacer acciones que demuestren su escrito lo demas es mala retorica y palabreria barata.
Valoración:5menosmas

Corda
Hace 10 meses

Mesquiniu.
Valoración:8menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1