En Vicent Tur Torres, ‘Fluixà’, va dedicar la seua vida al servei públic, com a mestre i com a polític, que era la seua gran passió, per poder ajudar als altres. No l’importava quina ideologia, origen o condició tenien, sempre estava disposat a donar una mà a tothom, perquè poguessin fer realitat els seus somnis.

L’apassionaven les tertúlies de sobretaula, després d’un dinar o d’un sopar, xerrar i escoltar als altres per treure nous projectes per millorar la vida dels ciutadans i de les ciutadanes. I sempre mirant que les persones es puguin entendre: «Val més un mal acord que un bon judici», deia.

Va ser un home del camp i per al camp. Sempre va tenir present d’on venia i volia aportar-li el millor. Reunions amb cooperatives, caçadors, pagesos, en definitiva, el món rural sempre el va tenir present, lluitant i aconseguint projectes com inversions en aigua, en instal·lacions o les recents subvencions al camp amb els sous de l’impost turístic, per citar només alguns, així com defensant una normativa territorial que tengués molt en compte, per damunt de tot, a la pagesia.

Gràcies a ell, a l’Agrupació Socialista de Sant Joan tenim molt clar que per dur a terme els nostres projectes polítics moltes voltes haurem de comptar amb altres forces, haurem de sumar. Una prova d’això és que en Vicent va ser alcalde gràcies a un acord amb un altre partit, d’idees diferents de les socialistes. Això demostra com era. Ell sabia que primer s’havia d’arribar a grans acords, per complicats que fossin, per poder fer coses en favor dels vesins i de les vesines del nostre municipi. Perquè compartir idees i arribar a acords no vol dir debilitat, sinó una forma de poder fer realitat el progrés d’un poble.

President, company i amic Vicent Tur, per a naltros, ‘Fluixà’. Els i les socialistes de Sant Joan mai deixarem que caminis tot sol, sempre estarem amb tu.
Fins a sempre, Vicent.