Francina Armengol.

Quan va començar aquesta maleïda pandèmia ja hi va haver una parauleta que no me va fer cap gràcia: sa nova normalitat. Impulsada pes Govern de Pedro Sánchez i acollida amb il·lusió per molts de polítics autonòmics, fins i tot, entre polítics de dretes que s’autoanomenen lliberals, es nostros governants mos venien a dir, en poques paraules, que mos acostumàssim a viure amb mascareta i restriccions; que mos podíem anar despedint de sa nostra vida en llibertat.

Es 4 d’abril, Pedro Sánchez va assegurar que “Contamos con completar la administración de primeras dosis del 5 al 11 de abril, y las segundas dosis en la primera quincena de mayo. En esa fecha sentiremos la tranquilidad de tener a salvo a nuestros mayores”. Dia 7 de juriol, sa presidenta Armengol també publicava a Twitter: “Ara, la població està vacunada. Ara, els vulnerables estan protegits. Ara, frenam hospitalitzacions. La vacunació ho ha canviat tot. I aquest estiu és molt diferent. Ara, amb prudència, endavant”.

Mos van dir que s’ansiada llibertat i es retorn a sa normalitat només arribaria a Balears quan arribàssim a tenir un 70% de sa població vacunada amb sa pauta completa.      Es passat mes d’abril, es dr. cum fraude mos va dir, en es seu habitual to churchillià, que “Estamos ante el principio del fin y España tiene un horizonte de salida”. A dia d’avui, a Eivissa i Formentera tenim 106.061 persones vacunades amb una dosi (76,07%) i 100.885 persones (72,36%) vacunades amb dues dosis. ¿Quina és sa realitat, emperò?

Sa realitat avui a ses Pitiüses amb més des 70% de sa població vacunada és que es governants no mos han tornat sa normalitat promesa, sinó que ses restriccions de llibertats són més fortes que mai. Es maig teníem “la tranquilidad de tener a salvo nuestros mayores”, però ara resulta que es Govern Armengol pretén vacunar obligatoriament a tots es treballadors sociosanitaris de residències i obligar-los a fer-se tres proves diagnòstiques setmanals, una mesura totalment desproporcionada, discriminatòria, absurda i anticonstitucional que es Tribunal Suprem ja ha tombat a Castella i Lleó. ¿Com quedam, senyora Armengol? Si “la vacuna solo protege a uno mismo”, ¿per què diu ara que “Es una falta de respeto no estar vacunado” si un fa feina amb persones de risc? ¿Que no estaven “a salvo nuestros mayores”?

Vacunació obligatòria contra sa voluntat de ses persones per poder fer feina, per poder accedir a bars i restaurants, per poder accedir a events deportius i culturals, per poder entrar a un gimnàs o entrenar amb un club deportiu; prohibició de reunions socials entre no convivents entre la 1 i les 6 de sa matinada, prohibició de superar ses 4 persones a s’interior i 8 a s’exterior, tancament de sa restauració a la 1:00h de sa matinada i mascareta obligatòria en espais tancats encara que es puga garantir sa distància. ¿Això és sa normalitat que mos havien promès Pedro Sánchez i Francina Armengol en arribar as 70% de persones vacunades? No, això és s’estafa de sa nova normalitat.

Lo més greu de tot no és s’exigència des certificat Covid per s’ús de sa vida diària fonamental —que és una il·legalitat com una catedral ja que sa vacuna no és obligatòria ni es pot discriminar socialment a ningú per raons mèdiques— sinó com es governants mos han enganyat una vegada més amb sa vacunació. Mos van dir que s’objectiu de població vacunada era es 70% per tornar a sa normalitat. Ara diuen que amb sa variant delta serà es 90%, llavor serà es 95% i finalment es 99%, que serà impossible. S’objectiu des governs no era tornar a sa normalitat. S’objectiu és tenir contentes a ses multinacionals farmacèutiques i mantenir sine die ses restriccions a ses nostres vides. ¿Ho permetrem?