Un any més, sa Universitat Catalana d’Estiu (UCE) ha passat sense pena ni glòria per ses nostra illes. As cap i a la fi, aquesta trobada antiespanyola era desconeguda per sa majoria de balears fins que el MENORCA · Es Diari va publicar que es Consell insular de Menorca que presideix Susana Mora hi destina cada any sa modesta quantitat de 3.000€ de ses arques públiques. Una Susana Mora i un PSOE que mos ha enganyat a tots, ja que es seu programa electoral no deia res ni un fil sobre destinar es sous des contribuents insulars a festivals independentistes d’una altra comunitat autònoma.

Fa cosa d’un mes recordàvem en aquestes pàgines es lema de sa UCE d’enguany: “Fer dels països catalans una nació normal”, per si hi havia dubtes de ses intencions d’aquesta gent. Unes jornades que van comptar amb ses honorables intervencions de Laura Borràs, presidenta des Parlament de Catalunya i Quim Torra, expresident de sa Generalitat. Sí, aquell que deia que es espanyols som “bèsties amb forma humana que destil·len odi”, entre altres amorosies com que tenim “un petit sotrac en la seva cadena ADN”. Però es quatre de sempre mos voldran fer creure que la Mare de Déu nom Joana i que sa UCE va de cultura i no de política.

Es conseller de cultura, Miquel Àngel Maria, va intervenir a s’acte de clausura de sa UCE prometent an es catalans incrementar sa participació de baleàrics a sa pròxima edició: “Me’n porto deures a casa d’aquesta 53ª edició i és veure la forma que l’any que ve des de Menorca i el conjunt de les Illes Balears hi hagi una major assistència tant d’estudiants com d’agents socials i polítics”. Es president de s’Institut d’Estudis Catalans i de sa Fundació UCE, pes seu costat, va dir assegurar que “La UCE s’ha consolidat i l’hem convertit en la universitat dels països catalans”. Sobren ses paraules.

Prometre an es separatistes catalans una major participació de balears significa una major inversió econòmica en billets d’avió, dietes d’allotjament, menjar i tot lo que hi entri. Quan Balears encara s’està recuperant econòmicament de sa crisi, tenim un conseller molt caparrut que es compromet a gastar encara més sous de tots en s’akelarre separatista de sa Universitat Catalana d’Estiu. Hi ha que ser molt caparrut per insistir en malgastar s’esforç econòmic des ciutadans en es capritxos ideològics d’una minoria, i també molt caparrot per renegar de s’eivissenc i promoure una llengua i una cultura que no és sa nostra.