És una llàstima que alguns hagin decidit iniciar la precampanya electoral prometent no fer coses. En realitat és un clàssic del Partit Popular. Fa uns anys varen prometre no reformar Vara de Rey, no fer el crematori, no obrir el Cetis, i així van passar tota una legislatura... No fent res. El nou candidat del Partit Popular continua la tradició i la seva primera gran promesa electoral és no fer el nou Centre d’Acollida Municipal. I dic nou perquè per si el senyor Marí Bosó encara no s’ha enterat, a la ciutat d’Eivissa ja en tenim un, de Centre d’Acollida.

Un centre que no suposa cap conflicte per a la convivència del barri, que està a escassos 500 metres del futur nou centre i que per cert, no compleix condicions mínimes d’accessibilitat i és molt millorable sense que això li hagi preocupat mai al Partit Popular. Total, com els que l’habiten són persones sense sostre, no entren dins de la llista d’interessos de la dreta d’aquesta ciutat.

El nou candidat del Partit Popular té un altre problema i és que no ha fet els deures. En la seva pressa per llevar d’enmig a l’encara cap de l’oposició no ha demanat les carpetes i la informació necessària abans de llançar promeses tan a la lleugera. I segurament per això, encara no s’ha enterat que el centre integral des Gorg, al que ara el PP s’abraça com si fos la panacea quan mai ha mogut un dit per aconseguir la seva construcció, és inviable perquè no cap a la parcel·la.

No només això, sinó que les recomanacions del Ministeri de Serveis Socials elaborades per un govern del Partit Popular desaconsellen clarament la construcció d’aquest tipus de centre, precisament perquè aquests sí poden suposar un problema per a la convivència al mesclar persones amb necessitats socials ben diferents.

Sàpiga senyor Marí Bosó que al futur Centre d’Acollida no és a on es donarà resposta a persones amb problemes d’addiccions o conflictives. Només es donarà un sostre a persones que no troben un lloguer que puguin pagar, es donar suport a persones que han tingut una mala ratxa en la seva vida i que, de manera temporal, necessiten l’ajuda de les institucions per poder tirar endavant i reconstruir la seva vida l’abans possible.

Des del primer moment el seu partit s’ha esforçat en desinformar i crear confusió i por respecte d’aquesta nova infraestructura, ja existent a tantes ciutats del nostre país. Continua vostè pel mateix camí només amb un objectiu clar de treure rèdit electoral. Una pena i una irresponsabilitat.

Baix un bon sostre, a casa, és fàcil fer segons quines promeses i no parar en les conseqüències que podrien tenir per a les persones que menys tenen. Just aquests dies, l’Ajuntament d’Eivissa activa el protocol d’ona de fred, l’únic que es fa a aquesta illa per tal de donar un sostre a totes aquelles persones que no el tenen i que han d’enfrontar aquesta baixada de temperatura sense res més que un grapat de pertinences personals que traslladen d’un lloc a un altre. Perquè nosaltres no miram cap a un altre costat. No prometem no fer coses. Els i les socialistes d’aquesta ciutat, d’aquesta illa, ho tenim clar. La ciutat per a les persones i cap persona sense un sostre. Duim molts anys de retard. Si ha vingut per no fer res i per crear més problemes, deixi pas. Els que sí volem donar resposta a les persones més necessitades, encara tenim molta feina a fer.