user el aleman | Hace más de 9 años

que recortes? este pais es un paraiso por los funcionarios. y un desastre por el resto que pagan los impuestos.

user VonPetersen | Hace más de 9 años

para @Tofol, tiene mucha gracia que digas que aquí hablamos "catalán" de MALLORCA cuando Ramón Llull escribió la gramática mallorquina antes de que vosotros tuvieseis ni el nombre inventado de kataluÑa, siendo nosotros REINO y vosotros un condadito de varzelona venido a menos, que por aquella época hasta mallorca y valencia eran más grandes en tamaño, campeón, que eres un campeón del fracaso

user alucinado | Hace más de 9 años

Maria, no entiendo por que tienes que decir que terminaré en la prisión, que yo sepa, jamás he cometido ningún motivo para ingresar en prisión, me parece infame que puedas decir algo así amparada en tu sexo y en el anonimato, de este diario, eres mezquina por asegurar esto, y yo no voy a caer en estas artes rastreras y tan bajas que lo dicen todo de una persona, piensa lo que has escrito y si tienes un minimo de dignidad, espero tus disculpas

user Lirik | Hace más de 9 años

Como si se ponen a rodar porno

user edgar | Hace más de 9 años

aluciono con alucino

user Pere III | Hace más de 9 años

-1289: A la dedicatòria que fa Ramon Llull en un manuscrit seu que va lliurar al Dux de Venècia, Pietro Gradenigo, es pot llegir: "Ego, magister Raymundus Lul, cathalanus" -1309: Fragment de l'aprovació de la Doctrina lul•liana "ad requisitionem Magistri Raymundo Lull Chatalani de Majoricis" -1365: Els diputats mallorquins escriuen al Cerimoniós: "Com los mallorquins e poblars en aquella illa sien catalans naturals, e aquell regne sia part de Catalunya...", -1390: Els jurats del regne de Mallorca ordenaven que "si alcun català robava gra de dia, lo fossen tallades les orelles; si el lladre era un catiu o cativa" se li augmentava el càstig. Si el robatori era durant la nit se'l condemnaria a la forca, "per qualsevol persona axí catalana, com catiu o cativa". Això demostra que el gentilici "català" es feia servir per a referir-se als repobladors cristians lliures, o als seus descendents, i per a diferenciar-los, dins la societat mallorquina, dels esclaus. -1418: Anselm Turmeda es presenta ell mateix de la manera següent: "aquell fill d'Adam que està assegut sota aquest arbre és de nació catalana i nat a la ciutat de Mallorques i té per nom Anselm Turmeda".

user Tòfol | Hace más de 9 años

A veure ALUCINADO, quan deim que es català és oficial a Mallorca, vol dir es català de MALLORCA, no es de Barcelona, que aquí ni el xerra ni el defensa ningú (jo no he sentit ningú que digui 'io portu la samarreta estripada' sinó 'jo duc sa camiseta esqueixada'). Per què idò li deim català i no mallorquí o balear? Molt fàcil, perquè ses llengües solen adoptar es nom d'aquí on varen néixer, no d'on se xerren. Als Estats Units xerren anglès, però no són anglesos; a Argentina, castellà, però no són castellans. I es mallorquí mos va arribar de Catalunya amb en Jaume I i es repobladors. En Ramon Llull era fill de barcelonins i va escriure en sa llengua dels seus pares, que era català i es mallorquí que xerram noltros. Per què te penses que hi ha més de 300 llinatges mallorquins que són ciutats i pobles de Catalunya (Manresa, Reus, Rosselló, Gaià, Ripoll...)? Perquè és d'on venim es mallorquins. Mos agradi o no. Per què molts de mallorquins odien es catalans (sense conèixer-los)? Perquè sempre han estat molt rebels i els espanyols de dretes sempre els han odiat, i ho escampen tot lo dia pes diaris i per ses ràdios. Però això és política, i es tema de sa llengo no és polític, sinó lingüístic. Amb aquesta excusa, estan imposant s'espanyol i s'estan carregant es mallorquí.

user mallorqui | Hace más de 9 años

Lo que tendrían que hacer son videos y escribir en las redes sociales, en las que explicasen como en su legislatura a nivel regional y estatal cuando gobernaba el PSOE y aquí el PSIB, es la mala gestión y el desvalijamiento de las arcas publicas dejando a esta comunidad y en país en general en la mas absoluta bancarrota, donde hemos tenido que apechugar para salir adelante, así que lo único que persigue Francina Armengol, es la poltrona cueste lo que cueste, les da igual si el país vuelve a la miseria, basta ver sus colegas en andalucia que es una comunidad en serios problemas financieros que el estado tiene que esta r inyectando dinero constantemente, mientras sus dirigentes están la mayoría imputados en casos de fraudes y chanchullos económicos, dos veces que han gobernado los socialistas han dejado el país en la ruina y por supuesto tres no lo van a tener y recordarle a la señora Armengol que en las elecciones la mayoría de la población le dio a ella y a su partido una verdadera patada en el culo, par hecharla del sillón.

user Llorencet | Hace más de 9 años

El gran argument del psoe-psib és baussá però no poden aportar cap mèrit propi. La política baussaniana és pesta però això no vol dir que hàgim de votar psoates.

user buho | Hace más de 9 años

y hablan de su sumision al catalannacionalismo,y que para gobernar han tenido que plegarse a este nacionalismo?