user rinconete | Hace más de 9 años

No creo posible que pueda tratarse de un acto improvisado, sin previa concertación, lo cual no resta a su fuerte simbolismo.

user @ @Tolo | Hace más de 9 años

No només la llengua. Però bé, ja que ets "monotemàtic" al teu post ho asseguro de nou: És imposada. I no m'ho invento jo. No sé si et sonarà allò dels "decrets de nova planta". Història en diuen... I no la podem tornar a escriure, és com és. Fora llengua, fora institucions, fora exèrcit, fora autogovern, ... On és que no hi veus una imposició exactament?

user @Tolo | Hace más de 9 años

A mi no em molesta tenir es castellà com a segona llengo. A ca meva sempre hem xerrat mallorquí i amb sos peninsulars i gent que no xerra català, balear o valencià em dirigeix en castellà. Amb quina llengo et dirigiries a qualcú que viu i és de Burgos, per exemple? Consideraria que es castellà el m'han imposat si em sentissin xerrar es mallorquí amb qualcú enmig des carrer i em tancassin a sa presó. Que hi hagi una "lingua franca" és normal i lògic a molts països i per aquest motiu no hi ha moviments independentistes(tagalo o angès Filipines, castellà a Guinea Equatorial,etc.) No em venguis amb so coverbo de que aquests països son pobres i poc desenvolupats, que es tirs no van per aquí.

user Tolo | Hace más de 9 años

Home... comparar Espanya amb França no és adient. Per començar perquè França té més tradició democràtica i el seu himne suposadament en participa d'aquesta idea. Segon, la idea de França com a única nació dins el seu territori geopolític és, precisament, el concepte comú borbònic que s'ha intentat fer a Espanya imposant des de Castella una cultura i llengua importades per "uniformar" i en darrer terme "unificar" baix el domini cultural castellà als territoris assimilats. La França Nord en sap molt d'això... Que li demanin als occitans, als bretons, als normands, ... Per tant, si voleu que l'himne espanyol es llevi aquesta oloreta de fatxa, no permeteu que hi hagi res que el pugui relacionar amb el "fatxerio". Sobretot si a més voleu que el terme espanyol no vagi relacionat amb quelcom que significa l'imposició de la cultura castellana allà on mai hauria d'haver-se imposat.

user Alex | Hace más de 9 años

En Francia, un país desarrollado en todos los sentidos, es algo normal que la Marsellesa sea el himno de todos los partidos franceses, desde el Front National hasta los socialistas y quizás los comunistas. En España, un país atrasado en todos los sentidos, si los ministros del gobierno actual se hubiesen levantado cantando el Himno Nacional toda la oposición, incluido los socialistas, les hubiesen llamado fachas.

user joan de sa muntanya | Hace más de 9 años

Aquí es imposible; unos cantarían la internacional, otros els segadors, otros el chikili quatre...¡QUE POLITICOS TAN MISERABLES!

user cosas | Hace más de 9 años

Para "Allóns enfants de la Patrie", está muy bien lo que dices, pero en cuanto se hubiese dicho o sacado cualquier cosa que oliese a unidad nacional, los hubiesen tachado de "fachas". En Francia tienen claro que son una nación y un porcentaje altísimo defienden esa unidad como pueblo.

user Allóns enfants de la Patrie | Hace más de 9 años

A Espanya no haguéssin pogut cantar l' himne perque no té lletra. Fa uns vint anys, havien escrit una lletra molt hermosa que ensalçava la diversitat dels paísos que componien la Nació, però els ultres protestaren. Al temps de Franco també se cantava un himne que té una lletra que no és molt recomanable per uns democràcia.

user cucarell | Hace más de 9 años

Los franceses tienen clara su identidad nacional y saben Defender los intereses de todos y tienen la suerte de tener gobiernos que no les engañan en cuestiones de seguridad nacional.

user cosas | Hace más de 9 años

Sí, señor, como toca. Para compensar aquí tenemos a Willy Toledo y sus amigos.