user Concís | Hace más de 6 años

Joves de mirada estreta i limitada, mancats de perspectiva i al servei d'un projecte contrari als interessos de la nostra comunitat. Bon dia.

user @Recordem | Hace más de 6 años

Perdona pero no defens Madrid per res i estic d'acord en que es castellá va esser imposat de mala manera. Has descobert America? Nomes he contestat a qui destacava malifetes des Borbó de torn sense parlar de s'altre, com una justificacio independentista.I es paissos catalans com a ent cultural esta clar que existeixen, com es paísos hispanoamericanos, que politicament tampoc hi son. Pero no he enganat a ningu i per tant no som un miserable. I xerr catalá encara que no ho som. Lo que me fa gracia es que no tenim a ses illes nacionalistes balears (lo de sa llengua balea es una collonada) sino nacionalistes catalans. Quintacolumnistes. I una cosa es sa unitat de sa llengua i una altre cosa esser nacionalista. Jo som patriota, estim ses meves illes i no odii ningu. M'agrada Espanya (millorable) i es Paissos Catalans (millorables sense aqueste febre nacionalista que les ha pegat). Pero s'historia del 1700 ja fa oi a n'el rei porc. Besos.

user Recordem | Hace más de 6 años

I per això defenses Madrid per damunt lo nostro? Jo només dic i diré, per molt de mal que me facin els gonelles, que els Paisos Catalans existeixen i que els castellans van massacrar Mallorca, Eivissa, Valècia i Catalunya i que d'aquesta manera, imposaren el Castella. I poc teps despres, van venir els intents d'esquaterar el Català per fer-lo desapareixer i van sorgir gramàtiques locals, com la d' Amengual amb aquesta finalitat. Que els austracistes van entrar a Madr a sang i foc, és veritat, però només drmostra que als monarques d'aquells temps, el poble que era el que sofria les sebes guerres, els importava ben poc. I a jp aqui el que m' interessa, és demostrar com el Castellà va fer acte de presència per aquí:.De mala manera.

user Som @recordem | Hace más de 6 años

Cualsevol persona pot mirar si es veritat o no que es austracistes entraren a Madrid. I per jo tampoc ni austries ni borbons, pero he escrit sa veritat. Sa historia es com es i no com mos agradaria.Voste engana a sa gent fent creure una idea romantica de sa guerra de sucesio (que no de secesio) en que es bons eran a Catalunya i es dolents a la resta d'Espanya.Jo no vull destruir sa nostra cultura, pero no la vull fomentar en mentides com molts de independistes d'ara. I miserable, es sa primera vegada que m'ho diuen, pero si a un no li queda mes remei que acceptar arguments de s'altre bande, pot esser que sigui sa unica opcio, insultar. I amb arguments, voste no pot dir que dic mentides. Crec que ha de lligir una mica mes.

user @@Recordem | Hace más de 6 años

Que vulguis enganar a la gent me pareix repugnant.Per a jo ni Austries ni Borbons, ,pero voler destruir la pròpia cultura i enganar a la gent que no ha pogut estudiar, és cosa de miserables.

user @Recordem | Hace más de 6 años

Tambe recordem que Madrid abans va esser envaida per l'arxiduc Carles. Aixo si, seguramente "va entrar amb un ciri i un lliri sa ma..." Deixau anar ja la Guerra de Sucesio com un atac Espanya-Catalunya. Per tot hi havia partidaris d'un i de s'altre i xerrant en plata, des coions d'un rei podien penjar s'altre. Absolutistes tots com era normal aquell segle. Si ets partidari de s'independencia, emplea arguments des segle XXI. Que me pareix molt be i respetable, pero no suposades ofenses que fan pudor. Que creus, que s'archiduc que va abandonar Barcelona de una manera covart no va fer desastres? O que Catalunya ara seria independent? Ja veus si li va importar molt partir i guardar sa pell.

user Estragos de Sant Joan | Hace más de 6 años

¿Reino de Mallorca procedente de Castilla? La noche de San Juan ha hecho estragos. ¿Reyes Católicos, suena? Isabel de Castilla y Fernando de Aragón. Al mismo tiempo y en el mismo lugar. Ahora pensemos ¿Qué es mas lógico que el Reino de Mallorca nos viniera por la parte de Aragón o por la de Castilla? Venga, repasemos. Y pido un plus para los moderadores de UH que en cuanto sale una noticia relacionada con la lengua tienen mas trabajo que con cualquier otra.

user Mos falta informacio | Hace más de 6 años

No he vist sa pregunta exacta feta n'es alumnes. Si se referia nomes a sa llengua, te sentit demanar si se va neixer a zones de parla catalana (per favor no entrem a balear o catalá, siguen serios) o al reste d'Espanya. Si ho feren com una representacio o aspiracio politica, mal fet. Pero hem de sebre sa veritat quina es abans d'opinar. I per altre part, com he escrit a una altre noticia, tots aceptam "paises hispanoamericanos" com una realitat cultural (politicament no existeixen) i "paisos catalans" com a realitat tambe cultural, s'ha d'admetre també. Aixo no mos fa catalans, com a un argenti no el fa espanyol. Hem de destriar una cosa (lo que som) de lo que xerram.

user @ Manipulación de la Historia | Hace más de 6 años

Tu si que ets un manipulador de la Història. No trobareu cap document d'epoques passades, on es parli talment així del "Reino de Mallorca" "procedente de castilla y con una bandera azul con un castillo, a la que los catalanes le añadieron la señera por la fuerza hacevtrescientps años cuando en la Guerra de Sucesión entre Austrias y Borbones, invadieron Mallirca " Son vuits i nous i cartes que no lliguen i que s'han inventat els feixistes pancastellanistes, per desmontar la vertadera Història. Hi ha un buit legal per denunciar aquest engany, però moralment és un delicte.

user truc | Hace más de 6 años

A JOAN: Seria més lògic demanar als pares quin és la llengua que empren a casa, independentment de que posin castellà o català. Nosaltres, escola de primària, per tema d´alumnes de magistèri en practiques ens han passat qualque vegada una enquesta sobre la llengua que parlam amb els nostres fills, però mai ens han fet una enquesta com aquesta. És a dir, hi ha gent nascuda a Mallorca que la seva llengua materna és el castellà i això ho heu de respectar.