user Leopold | Hace más de 12 años

Tens raó, Esquerrà, en què hi ha gent que interpretarà defensa de la llengua catalana = catalanista = independentista. Assumeix el meu error. Siguem clars, el PSOE no és el PSC, i no he vist mai cap dirigent del PSOE que defensàs clarament la nostra llengua i el sistema d'immersió lingüística a l'ensenyament. No n'he vist cap que hagi fet de la llengua el seu eix principal de lluita política. En Campillo és nat a Cartagena i no solament li he vist sempre una actitud respectuosa amb la llengua catalana, la parla també, encara que la seva timidesa natural li impedeix fer-ho en auditoris on pensa que el criticaràn per causa de la seva inseguretat i pronúncia. També crec que no li podem demanar a la gent castellanoparlant que defensin la nostra llengua més que eivissencs de diverses generacions. Encara tenim eivissencs descendents de moltes generacions d’eivissencs que senten menyspreu cap a la seva llengua. La situació per la que està passan el PSOE d’Eivissa és trista i afecta a tot l’arc polític de l’esquerra ja que sense un PSOE sòlid no hi haurà manera que l’esquerra torni a dirigir les institucions de la nostra illa. Dit això, en Campillo, com qualsevol dirigent polític amb responsabilitats, al contestar a preguntes que siguin compromeses, procurarà respondre fent els equilibris lingüístics que calgui per contentar al màxim de persones i molestar-ne el mínim.

user Esquerrà | Hace más de 12 años

Si, però quan et demanen aquesta pregunta(¿Apoya la libre elección de lengua en la enseñanza?), un polític expert sap molt bé les frases que utilitza i per què les utilitza. No em crec que li sortís introduir aquell tema per causualitat. Evidentment que un cirugià ha de saber operar, però que vull dir que si en Campillo ha portat la seua responsta cap a aquells termes no ha estat inconscientment o dirigit pel entrevistador. Per altra banda, jo evitaria el dir catalanisme el defensar la teva llengua materna, encara que sigui el català, per què d'aquesta manera crec que es dona peu a la confussió que hi ha de que els que defensam el català som independentistes radicals pro Països Catalans. Però bé, está clar que tota opinió es respectable, el que passa es que després no s'ha d'intentar fer creure el contrari.

user Leopold | Hace más de 12 años

A esquerrà: Un titular és molt cridaner (aquest n'és l'objectiu), però el que en Campillo va dir és una obvietat: Qualsevol de naltros, si s'ha d'operar, no és en la llengua del cirurgià en el que es fixarà principalment. Jo també vull un bon cirurgià, encara que no sàpiga castellà o que sigui mut i hagi d'emprar el llenguatge dels signes. Això no vol dir que jo no cregui que tots els funcionaris (inclosos metges,jutges i guàrdies civils haurien de dominar suficientment la nostra llengua. A més, jo he recolzat en Campillo i he dit que és respectuós amb la nostra llengua i que molt sovent la parla, no que sigui catalanista, encara que si dic que no és un espanyolista tancat.

user Campillista y feminista | Hace más de 12 años

Estoy convencida que Ferraz al final dará la victoria a Campillo. Con los de antes que no han sabido gestionar y se han reido de los ibicencos (Lurdes, Xico, Abascal, Pilar ó el mismo Agustinet). Estamos cansadas las mujeres progresistas de ver a personas que no han sabido ni querido apostar por el compromiso ferreo con el ciudadano y ciudadana. Ánimo Campillo si no te dan vencedor estoy convencida que volverás a ganar un congreso tras otro.

user Esquerrà | Hace más de 12 años

Molt bé Leopold, no has de demostrar el teu compromís amb la llengua però estaria bé que alguna volta en aquestes pàgines la fessis servir, ja que així s'aconsegueix que més gent la consideri necessària. Per altra part, jo també estic a favor de que s'ha de mantenir aquesta llengua i crec que una part important en poder mantenir-la està en que els catalanoparlants tenguem els mateixos drets que els castellanoparlants, això amb postures com les del senyor Campillo, que va dir a una entrevista, quan no li havien demanat per allò concretament, que preferia un bon cirurgià encara que no sepigués català, no s'aconsegueix. Sembla mentida que des del PSOE es mantenguin aquestes postures més anti-català que les que té per exemple el president del parlament de les Illes Balears, què és del Partit Popular.

user Leopold | Hace más de 12 años

A José Nuevo: Flaco favor hace Vd a Campillo con su postura antiibicenca. Yo he apoyado a Campillo, aparte de por su capacidad demostrada de gestionar lo público, por todo lo contrario, por ser respetuoso con nuestra tierra, nuestra lengua y nuestra cultura, por hacer un esfuerzo y expresarse en catalán también. Tenemos dos lenguas oficiales y lo lógico es que en mayor o menor grado nos entendamos con ambas. Un representante público debe, cuando menos, comprender suficientemente las dos. No es lógico, ni justo, pretender que los catalano parlantes dejemos de usar nuestra lengua en presencia de castellanoparlantes, porqué en este caso no la usaríamos casi nunca y la dejaríamos languidecer hasta la consunción. Si una lengua desaparece, desaparece parte del patrimonio de la cultura universal. Nuestra lengua, la catalana, está afincada en nuestra isla desde hace 777 años. Creo que si una persona lleva algunos años aquí y no entiende nuestra lengua he de dudar su interés por integrarse en la comunidad.

user Mayor | Hace más de 12 años

Anònim, sè perfectamente cuales son las competencias educativa que tiene el Consell y no son de infantil sino de guarderias, lo mismo que sè que son competencias educativas curriculares. De eso tu no me vas a enseñar a estas alturas. Cuando una delegada lucha en Palma por las mejoras de infraestructuras y materiales para la isla, que menos que su Presidente, siendo del mismo color polìtico todos, de su apoyo e influya para que eso se consiga. ¿Enterado?. Eso no lo tuvo Laura.

user Vieja escuela | Hace más de 12 años

Al Sr. José (con acento en la e) Nuevo: Visto el "uso" que hace del castellano, no quiero imaginar el respeto que tiene por las lenguas en general...

user Chonisno | Hace más de 12 años

Si es que esto más que una ejecutiva parece una Chonipandi.

user Jose | Hace más de 12 años

Pues yo sé bien poco de la casa de p**** que tiene montado el PSOE ibicenco ni de sus batallitas internas, pero si ya me hacían poca gracia Tarrés, Aguilar o Abascal, no te digo ya los del otro sector cuando todos los comentarios de sus seguidores en este foro están escritos con errores ortográficos y de puntuación, además de exponer sus argumentos con una redacción propia de quinto de EGB. PD: ¿quién se apuesta algo a que, para rebatir mi crítica, alguien me va a recordar aquel manido tópico del apéndice artículado que apunta a nuestro satélite?