El Museu Monogràfic del Puig des Molins acogerá a las 11,00 horas de mañana viernes la persentación y primera sesión de las IV Jornades d'Arqueologia de les Illes Balears, que se desarrollarán en dos jornadas intensivas de trabajo con la participación de reconocidos especialistas en los temas a tratar. El encuentro está organizado por el Museu Arqueològic de las Pitiüses con la colaboración del Govern, el Consell d'Eivissa y la Secció d'Arqueologia del Col·legi Oficial de Doctors i Licenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Balears.

El programa del primer día incluye las siguientes ponencias: Anàlisis morfomètric de les anomenades 'Contes Bicòniques' del Bronze final a Menorca, por Simon Gornés; Redescobrint Trepucó: restauració i reinterrpetació de la galeria i el barri sud de Margaret Murray, por Silvia Villalonga, Elena Sintes y Francesc Isbert; Ideologia i identitat en el Santuari de la Segona Edat del Ferro Balear del poblat d'els Antigors (Mallorca), por Jordi Hernández-Gasch y Carles Velasco Felipe; Un edifici de caràcter politic-ideològic en el Son Fornes d'epoca clàssica, por un representante del Museo de Son Fornes.

Y tras un descanso, se hablará Sobre el sistema de cierre de los hipogeos en la necrópolis del Puig des Molins, por Jordi Fernández y Ana Mezquida; y La necrópolis rural de Can Pep des Ferrer. Nuevas aportaciones sobre necrópolis urales en l isla de Ibiza, por Glenda Graziani, Juan José Marí Casanova y Jonathan Castro Orellana.

Miscelánea

Entre los temas a tratar en estas Jornades d'Arqueologia, figuran asimismo ponencias sobre Revisió dels materials púnics del nor d'Àfrica i d'Eivissa trobats al litoral de Menorca, por Octavio Pons Machado; ; Resultados del control arqueológico en el Baluard del Príncep, en la muralla renacentista de Palma de Mallorca, por Antonia Martínez, Mateu Riera, Damià Ramis, María José Rivas; L'arqueologia i l'estudis d'edificis, por Antoni Ferrer Abárzuza; La presència del vidre a l'arqueologia: sistematització de les produccions d'època medieval i moderno, por Miquel Àngel Capellà Galmés; Projecte Jaume IV. Sòria, campaña 2008, por Maria Llinàs y Helena Inglada, y Els closos de Can Gaià. Un jaciment prehistòric al segle XXI, por David Javaloyas, Llorenç Oliver y Joan Fornes.