El Pi – PROPOSTA PER LES ILLES BALEARS va néixer l’any 2013 amb la voluntat de convertir-se en una força política majoritària a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, posant l’accent del seu plantejament en la defensa del teixit econòmic i social, la cultura i el tarannà dels ciutadans d’aquestes illes.

El passat 27 de juny renovàrem la direcció i les estructures internes de la formació. Comencem una nova etapa amb més força i il·lusió que mai, tenint ben clar que el projecte és Balear o no és. Tenim un nou full de ruta que ha de defensar la importància de descentralitzar i reclamar a les diferents institucions més pes per aquestes illes, amb la convicció necessària en les nostres capacitats i valors; pensant que junts, les quatre illes, podrem fer arribar el nostre projecte polític a la majoria de la ciutadania. La fita és tant ambiciosa com necessària i cal que siguem conscients que, malgrat que ja hem fet camí, encara en queda molt per enllestir. Hem d’acabar amb l’anomenada “centralitat mallorquina” i fer possible que tots els ciutadans de Balears siguin iguals, adoptant les mesures necessàries perquè els eivissencs deixin de patir el greuge de la doble insularitat i els formenterencs la triple. Necessitem tenir capacitat directa per resoldre aquest greu problema de transport. La cogestió de ports i aeroports es fa imprescindible pels illencs, hem de poder actuar de manera directa en l’administració de les nostres portes d’entrada i sortida, és un problema no només econòmic, ja que també incideix negativament en el nostre estat del benestar, no ens podem moure amb llibertat per motius laborals, sanitaris, educatius o lúdics.

La pandèmia del COVID19, que desgraciadament patim, ha arribat acompanyada de tres crisis: una crisi sociosanitària i una crisi econòmica que esdevindrà en una crisi del sistema productiu actual, fonamentat exclusivament en el turisme. Dia a dia evidenciem la necessitat de prendre mesures profundes i importants, solucions de futur, de llarg termini. Es requereix una transició estructural i gradual per aconseguir un nou model econòmic per les Illes i, segurament, aquesta tasca va més enllà de partits polítics, haurà d’implicar totes les estructures socials i econòmiques d’aquesta terra, en un gran Pacte global.

Hem de treballar per arrelar la nostra proposta a les Pitiüses. Sant Antoni ha estat aquests anys el nostre bastió a l’illa d’Eivissa, amb Joan Torres (actual vicepresident de la formació) al capdavant del seu equip. Recentment hem incorporat a la formació a Toni Roldan, de Vila, que s’integrarà amb la gent de MAS EIVISSA, amb els que ja coincidirem en la coalició PROPOSTA PER EIVISSA a les eleccions d’abril i maig del 2019. Començarem una tasca d’implantació a la resta de municipis d’Eivissa i ja tenim contactes amb companys de Formentera. Molta feina a fer i també moltes ganes de fer-la.

Ha arribat el moment de practicar política de manera distinta, hem de saber diferenciar quan per damunt dels interessos partidistes hi ha l’interès general i fer el que la societat espera de nosaltres: treballar el present, mirant cap al futur. Eivissa i Formentera s’ho mereixen, Balears també.