La secretaria general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha asegurado en Eivissa que «el PP demuestra que es incapaz de solucionar los problemas de los ciudadanos de las islas» y ha criticado que Bauzá «baje la cabeza ante el presidente del Gobierno central, Mariano Rajoy, hasta consentir que se haya aprobado el peor presupuesto de la historia reciente de la democracia».

La líder socialista ha dicho que es «increíble» que el presupuesto del Govern crezca, mientras el de Eivissa baja un 30% y ha considerado que esta situación «es fruto del triste papel del presidente Vicent Serra y los diputados ibicencos en el Parlament».

Armengol ha mostrado su preocupación, porque, además, se han subido los impuestos y tasas «y todavía no se sabe qué se hará con la recaudación».

«Nos han vendido unos impuestos supuestamente ecológicos o medioambientales y sólo sabemos qué cantidad se quiere recaudar, pero no cómo funcionarán», ha dicho la socialista.

Armengol ha asegurado que «el PP está utilizando la crisis para hacer una contrarreforma ideológica que nos llevará a la época preconstitucional, con un absoluto desprecio hacia lo público».

Asimismo, se ha referido a la promoción turística y en este sentido, ha reconocido que antes, por lo menos el Govern firmaba convenios para dotar a Eivissa de presupuesto para llevar a cabo su promoción. «Ahora los ciudadanos de Eivissa, con sus impuestos, pagan la promoción de todas las islas y además, pagan la promoción propia que hace la isla, que no se siente bien representada por el Govern», ha concluido.

Por su parte, el secretario de la FSE, Vicent Torres, ha dicho que el Consell d'Eivissa «entrará en la UVI en 2013 por la falta de inversión del Govern».

«Tres de cada cuatro euros de inversión para 2013 financiarán las autovías de Matas y Palau y ésta es la herencia que tenemos del PP de Eivissa», ha destacado Torres.

Els estudiants representants dels vuit centres educatius de Primària del municipi de Santa Eulària des Riu, reunits en sessió plenària amb l’alcalde Vicent Marí i les regidores d’Educació i Cultura, Edu Sánchez i Ana Costa, han decidit aquest matí que l’Ajuntament enceti un programa d’apadrinament de nens a través d’Unicef. Aquesta proposta ha estat acceptada per unanimitat i formava part de les peticions sorgides del I Congrés de la Infància de les Illes Balears celebrat a Palma el passat dia 19 al qual varen assistir diferents alumnes de col·legis de la població.

El Ple Infantil, el segon que es celebra al Consistori i el primer després de rebre la distinció de Ciutat Amiga de la Infància per part d’Unicef, també ha servit per aprovar, amb l’assentiment de tots els assistents, realitzar inversions per més de 3.000 euros per tal de dotar amb noves fonts potables als pobles i centres educatius, unes instal·lacions que s’ubicaran als llocs proposats com més adients pels nens i que es faran segons indicacions tècniques i pressupostos que han demanat els propis estudiants.

També han estat aprovades per unanimitat les propostes de demanar al Govern balear un pont a sobre del Torrent de ses Dones per a facilitar l’accés al col·legi Puig d’en Valls, fer més pressió per tal d’evitar la proliferació d’excrements de cans als carrers i fer una campanya per a millorar el coneixement de l’existència de dues deixalleries al municipi, a Ca na Palava i el barri de Can Sansó.

Els nens, dos per centre, han aprofitat també per a demanar millores als seus centres escolars, més aparcabicis i algun carril bici més, en especial a les zones de Jesús i Puig d’en Valls.

Des de l’Ajuntament s’ha aprofitat per anunciar-los que s’ha aprovat una petita remodelació a la plaça del costat de l’església de Puig d’en Valls que inclourà un parc infantil, la celebració el dia 22 de març un Congrés Municipal sobre Ús de l’Aigua en que els diferents centres educatius posaran en comú les seves mesures per tal d’estalviar aquest recurs i, finalment, se’ls hi ha presentat el projecte ‘La capsa des fameliar’, una bústia de suggeriments destinada als menuts de cada poble en que podran dipositar les seves peticions i expressar les seves inquietuds. Mensualment, els al·lots membres del Ple Infantil de cada parròquia es trobaran amb els regidors del seu poble per a obrir aquesta bústia i tractar els assumptes plantejats de forma més àgil i immediata que no al Ple, la propera edició del qual està prevista provisionalment per al mes d’abril.