És l’única oferta pública de caire artístic a l’illa, amb unes instal·lacions àmplies i completes, dirigida cap a les Arts i les Humanitats i el camp de la Creació i el Disseny. | Daniel Espinosa

Acaba el curs, comencen les vacances d’estiu i per a molts joves, arriba el moment d’escollir quin camí seguir per preparar-se per la vida professional i quins estudis realitzar.

D’altres no tan joves, encara no han trobat el seu camí o no han pogut desenvolupar la seva vocació. Per facilitar la tasca i sobretot, «perquè cap ciutadà de l’illa es quedi sense complir el seu somni per falta de comunicació» des de l’Escola d’Art d’Eivissa volen fer arribar a tots els residents les oportunitats que poden desenvolupar sense sortir de l’illa.

Des d’adolescents que han acabat l’Eso i volen continuar la seva formació cursant el Batxillerat Artístic (amb una excel·lent dotació en aules i tallers) o un cicle de grau mitjà com forja artística o disseny gràfic (APGI); els que han acabat Batxillerat i volen continuar formant-se en matèria artística cursant un grau superior com benisteria Artística, Disseny d’Interiors - Moblament- o Disseny de Moda - Modelisme d’indumentària, per després incorporar-se al món professional o continuar els estudis a la universitat; fins professionals dels més diversos àmbits que volen tenir una formació artística, ja que l’escola ha tingut fins i tot persones majors ja fora del món del treball.

L’Escola d’art d’Eivissa es garantia, idoneïtat i serietat en formació artística, professional. A més està avalada per professorat format en universitats amb reconeixement internacional i molta part d’ell amb trajectòria artística, i també pels centenars d’artistes, artesans i professionals de diversos camps de la creació que han sortit del centre. Una escola que conjuga tradició i contemporaneïtat que ofereix una formació tècnica, tecnològica, artística i humanística de qualitat.

L’Escola és com una gran família i ofereix estudis de batxillerat artístic, forja artística, modelisme d’indumentària, entre altres disciplines. Foto: Daniel Espinosa.

Quan l’alumnat arriba, es troba que pot ser ell mateix, l’expressió de cadascú és diferent però amb molt de respecte, i així ho transmet l’alumnat quan acaba els estudis o torna per comentar que estan treballant justament d’allò que havien estudiat en l’Escola.

Aquests dies, l’alumnat que ha acabat el Batxillerat i s’acomiadava durant l’acte de graduació va dir coses com que «en aquesta Escola se’ls ha escoltat, han pogut ser ells mateixos i que s’han trobat molt bé». Per als professors és molt satisfactori, quan tornen alumnes i els diuen que troben a faltar l’Escola. L’alumnat que arriba a conèixer l’Escola és molt divers, d’edats i situacions diferents i aquesta diversitat enriqueix la convivència.

Sortides reals
Les sortides professionals són innombrables i per cada tipus d’estudi existeixen moltes i diverses sortides, que varien des del treball com a assalariat en empreses alienes (tallers d’ebenisteria, de fusteria, artesania, restauració i decoració, de metal·listeria, reixeria, tallers de disseny de moda, de patronatge i confecció, bufets d’arquitectes, interioristes, impremtes, agències de publicitat i un llarg etcètera) fins a professionals que treballen per compte propi després d’haver passat per l’Escola.

Noticias relacionadas

L’entramat professional i industrial de l’illa demana tècnics a l’escola per treballar a les seves empreses, i en moltes ocasions s’estranyen que no hi ha suficients estudiants com per cobrir les seves ofertes laborals.
Molta part de l’alumnat es queda treballant a les empreses on realitzen la fase de formació pràctica.

Un altre punt important en aquest tipus de formació és la de possibilitar un estil de vida allunyat de la temporalitat lligada al turisme.

Tot i que la major part de les sortides hi estan relacionades, algunes de les empreses on es realitzen les pràctiques desenvolupen també treballs d’índole més industrial, funcions que el alumnat pot desempenyar perfectament ja que la formació que reben és molt àmplia, no només en matèria artística sinó també en la tècnica i les noves tecnologies.

Necessitats especials
A més, des de fa molt de temps, l’escola ha rebut i ha format alumnes amb necessitats educatives especials que no han tingut cabuda en altres centres, no per haver-se-li negat l’accès, sinó per no trobar-se en un clima d’acollida i de normalitat per part de la resta de companys i companyes. L’ Escola d’art d’Eivissa compta, com la resta d’instituts i escoles, amb un departament d’orientació així com professorat de reforç i suport per fer costat a aquell alumnat que ho necessita. Un altre dels punts forts de l’escola es que la procedència social, geogràfica, cultural, lingüística així com l’expressió d’identitat de gènere, entre altres, és absolutament variada i és una constant en l’escola, de manera que l’ambient de respecte i tolerància és real.

Demà finalitza la preinscripció als cursos però torna a estar oberta del de l’1 a el 6 de setembre.

Podem demanar informació sense compromís de la seva oferta educativa: batxillerat artístic, forja artística, modelisme d’indumentària, moblament, ebenisteria artística i Assistència al Producte Gràfic Imprès.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

ESCOLA D’ART D’EIVISSA
C/ Riu Duero, 5. Can Sifre
Tel. 971 301228
escoladart.eivissa@educaib.eu