Joan Amorós

La llum del sol

El sistema ens perverteix. Ens traeix. Ens enganya. Ens fa caure en la seua trampa sense que ens adonem. I així és com acabam demanant solucions que no resolen problemes, només que els agreugen.

Engrescats

Una radiotelevisió pública té entre les seues obligacions la d’oferir un servei públic i una programació de qualitat. A banda de ser una obligació, de ben segur que dotarà a la cadena de prestigi i, amb una mica de sort, de bones audiències.

‘Chapuzón’

Ja sé que arriben les bones temperatures i que abelleix un bon “chapuzón” a les nostres platges, transparents, clares i farcides d’hamaques, parasols i cutreclubs. Aquest article, però, no parlarà d’aquest tipus de “chapuzón”, sinó d’una “chapuza” grossa.

Un partit desigual

Permeteu-me que comenci aquest article tal i com vaig acabar el darrer: «els miracles, en educació, no existeixen». I ho vull reiterar després de visitar la passada setmana una escola anglesa. Si les comparacions són odioses, almenys ens permeten odiar amb perspectiva.

Els miracles no existeixen

El senyor X té uns cinquanta anys. Al llarg de la seua vida mai ha realitzat cap activitat física. En canvi, fuma des de l’adolescència. Té una dieta on abunden les carns. Les verdures destaquen per la seua absència. Sol beure cervesa tots els dies.

Un somni

Un somni. El proper dissabte. A un acte inimaginable fa poc de temps. Es produirà la signatura del document de pacte educatiu de la plataforma Illes per un Pacte per part del Govern i el traspàs del mateix al Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB).

Que l’arbre no ens tapi el bosc

Una vegada presentat l’esborrany del Decret d’ensenyament de i en llengua estrangera per part del Govern, les critiques han set diverses.

L’efecte pèndol

Després d’uns quants anys de democràcia, i unes quantes reformes i contrareformes educatives, semblava clar que era el que no havíem de repetir.