On estaven els alcaldes del PP quan Montoro?

|

Valorar:

Els Socialistes de les Illes Balears hem estat sempre al capdavant a l’hora de demanar que la Llei Montoro sortís de la vida municipal, on mai no hauria d’haver-hi entrat. Tant és així que, l’octubre de 2018, aprovàrem una Proposició No de Llei al Parlament de les Illes Balears demanant que el Govern d’Espanya autoritzés els ajuntaments a fer servir els seus superàvits per donar més i millors respostes a la seua gent. Sabeu qui no li va donar suport? El PP, efectivament.

Idò ara, amb l’acord a què han arribat la FEMP i el Ministeri d’Hisenda, els ajuntaments de les Illes podrem fer servir el superàvit de 2019. Una bona notícia, a la qual se li suma el fet que no haurem de complir el sostre de despesa el 2020, un extrem sempre reivindicat pels socialistes.

A la pràctica, això significa que podrem posar a l’abast dels ciutadans, com a mínim, un 35 % dels nostres romanents. Sí, els mateixos que no podíem tocar des de 2012 i que ara sí que podrem fer servir per ajudar la nostra gent a sortir d’aquesta crisi sense precedents. Uns sous per invertir en serveis socials, en sostenibilitat o en polítiques de proximitat.

I dic ‘podrem’ perquè és voluntari. És a dir, els batles d’ajuntaments amb romanents podrem decidir si volem invertir aquests sous en els nostres ciutadans o, per contra, no fer-ho, deixant-los en el banc i havent de pagar interessos –perquè, a sobre de no poder-los usar, els bancs ens cobren per tenir-los aturats.

Per descomptat, jo, com a batle d’Eivissa, crec que és molt millor fer-los servir. Penso que respondre a la pregunta de si preferim pagar per tenir els sous en el banc o poder-los usar per contractar o ampliar serveis no pot ser més evident. Vostès què farien?
Jo em demano on eren els alcaldes del PP, que ara tant bramen –i, fins i tot, insulten, dient-nos lladres sense empegueir-se’n– el 2012? Jo vos ho dic: aplaudint la Llei Montoro, la mateixa que ens ha duit fins aquí i que els socialistes votàrem en contra. Així que, si estam avui aquí, és per mor del Partit Popular, que va inventar la llei més antimunicipalista de la història.

Podem entendre que ens trobam enfront d’una crisi sense precedents? Que l’Estat demana ajuda i que hem de ser solidaris? Pareix ésser que, per a alguns, no. Que diuen que l’Estat ens roba, i que ens roba ara, no des de 2012. O és que podíem fer quelcom del molt que reclamen ara amb aquets romanents? Per cert, cal destacar que l’acord signat contempla que el Govern d’Espanya posi a disposició dels ens locals fins a 5.000 milions d’euros més a fons perdut. Sense mencionar que els romanents dels ajuntaments seran retornats amb interessos en 10 anys.

Mirin, senyors del PP, la proposta és voluntària. Si no els agrada, no l’acceptin. Però siguin conscients que estaran dient NO a poder fer inversions per als seus municipis. Aquesta és la realitat que convé que no oblidem i que hauran d’explicar als ciutadans. D’altra banda, si fossin un partit amb responsabilitat d’Estat, en comptes de dir NO haurien posat damunt la taula una alternativa. Si no els agrada aquest acord, en proposin un altre. Perquè l’únic que hem sentit de part seva és crítica destructiva i insult. Però propostes en positiu, cap ni una.

Per estar davant d’una crisi insòlita, aquest acord no sembla mal negoci. Altra cosa és que estiguin vostès pel «que caiga España, que ya la levantaremos nosotros» que va dir el senyor Montoro ja l’any 2010. Quins patriotes!

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 2

Paquita
Hace un año

La dreta ha fet molt bona jugada dient que està en contra de donar els diners, però si governàs...
Valoración:-4menosmas

El Llanera solitario
Hace un año

La pregunta sería: ¿ Dónde estabas tú ? Cansino on line.
Valoración:2menosmas

jgb
Hace un año

Ahora te justificas? Eres una vergüenza de alcalde no tienes criterio y a ti Vila te la trae al pairo, ese remanente se debería utilizar para mejorar esta gran ciudad pero no te has bajado los pantalones para bien de tu jefecito , Vila no merece un alcalde díscolo merece una persona que curre de verdad para que esta ciudad sea un referente en el Mediterraneo y de momento somos referente en suciedad y abandono.
Valoración:3menosmas

rafaler pagès
Hace un año

"La Ley Montoro ha permitido sanear las deudas y las cuentas de los ayuntamientos. O se olvida vd la deuda que tenía el Ayuntamento gracias a los gobernos scialistas. Y ha permitido que gobernantes poco responsables no se gasten el dnero de todos los ciudadans, gracias a unos impuestos elevados, en caprichos, puestos de confianza, subir el sueldo a los amigos y cntratar proyectos a empresas amigas que nunca se ejecutarán." Muy bien "..contribuyente", además añado que este señor no estaba en política por aquel entonces, otros socialistas ya habían hecho daño, y la medida fue para toda España, municipios PP incluídos, que llevaban regentados 25 años por las derechas, así que, si se toma la medida es para salvaguardar la salud económica y la deuda de todos los españoles ( y residentes). Apologías no le permitimos ninguna, Sr. Ruiz, utilize los recursos que tiene para retirar la mierda de las calles y las ratas y cucarachas de las cloacas, o son familia suya también?
Valoración:2menosmas

Ciborg
Hace un año

Disfruten lo votado y vuelvan a disfrutarlo, disfruten socialcomunismo. Ajo y agua.
Valoración:3menosmas

un ciutadà
Hace un año

I a on estaves tu quan te deiem que Eivissa mai havia estat tant bruta com ara. Ets un cap de fava. Trampós
Valoración:7menosmas

unbuencontribuyente
Hace un año

La Ley Montoro ha permtido sanear las deudas y las cuentas de los ayuntamientos. O se olvida vd la deuda que tenía el Ayuntamento gracias a los gobernos scialistas. Y ha permitido que gobernantes poco responsables no se gasten el dnero de todos los ciudadans, gracias a unos impuestos elevados, en caprichos, puestos de confianza, subir el sueldo a los amigos y cntratar proyectos a empresas amigas que nunca se ejecutarán. Es triste que haya que agradecer almSr Montoro que no deje que ls ayuntamientos tiren el dinero, como pasó con Zapatero. Deberían ser los propios ayuntamientos que tuviesenbuenos gestores .
Valoración:8menosmas

Arruix
Hace un año

en las proximas elecciones igual se ha acabado el derramar champan, el peor alcalde de la historia, pero que se puede esperar de un alcalde cuya oficina es el twitter??
Valoración:9menosmas

llei pagesa
Hace un año

Se te tendria que caure sa cara de vergonya. No ets més que un mentider i no ets de fiar. Fora d´Eivissa
Valoración:10menosmas

Roky
Hace un año

Risitas, eres un vendehumos. Cuando lleguen nuevas elecciones os vais a llevar un disgusto tanto psoe como podemos que os va a temblar el culo. Aunque seguirá habiendo ignorantes que os voten, ya que hay gente que vota por votar, la gente cada vez está más despierta y os tiene más que calados. Mamarrachos
Valoración:9menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 2