El confinament que vam viure l’any passat ens va ajudar a baixar les emissions de CO₂ i, per tant, va permetre a la capa d’ozó regenerar-se i millorar la qualitat de l’aire i de les aigües, però també s’ha observat un augment en la producció i consum de plàstic, sent aquest un dels principals problemes ambientals del planeta.

El plàstic interpreta un paper essencial en la pandèmia com a material per a fabricar guants i mascaretes; és per això que, i cada vegada més, estan molt presents al nostre entorn i ja han arribat a les platges i carrers d’Eivissa.

Si treus els fems o passeges al teu ca (unes de les poques coses per les quals pots sortir de la teva casa) t’adonaràs que hi ha més plàstic que gent al carrer.

Amb això vull dir que s’ha d’anar amb compte i ser responsables amb el plàstic i el que fem amb les mascaretes i guants després d’utilitzar-los, com per exemple tallar les gometes de les mascaretes per evitar que animals marins, pardals, etc, s’asfixiïn i, sobretot, llençar tots els residus al seu contenidor corresponent.

Si tots posam una mica de la nostra part aconseguirem disminuir l’impacte mediambiental ocasionat per la COVID-19.