La música forma part de l’expressió dels pobles i de les persones i és, un mitjà de comunicació i expressió necessari i beneficiós per a nens i adults. D’aquí que les escoles municipals de música hagin estat un referent de formació i de comunicació de tots els pobles.

El municipi de Santa Eulària sempre ha tingut una gran tradició musical i, prova d’això, és que avui en dia als diferents pobles es fan accions i actuacions relacionades amb la música com a mitjà d’expressió de la cultura del nostre poble.

A Santa Eulària tenim una escola de música des de fa temps. Aquesta es troba a una situació bastant precària per no tenir unes instal·lacions com, radicada a unes dependències dins un entorn de caràcter esportiu que són, a totes totes, petites i no reuneixen les condicions necessàries d’espai, d’accessibilitat i de sonoritat per poder desenvolupar una activitat amb la qualitat que es mereixen.

A més, tenim una població que viu a diferents pobles i llocs del municipi i que, a més a més, ha crescut de manera considerable als darrers anys. Això planteja una necessitat de solucionar diferents problemes: falten instal·lacions adequades, falta possibilitat d’acollir a més alumnat, falta que als diferents pobles pugui haver també una possibilitat perquè els nens i nenes que vulguin estudiar música i desenvolupar aquesta part important de l’expressió personal ho facin al seu poble.

Davant aquesta situació, fins ara hem tingut molt poques respostes per part de l’Ajuntament.

Només va improvisant i va posant retalls als problemes, sense cercar solucions reals i adequades. L’alcalde, al final del seu mandat, fa uns pocs dies que va anunciar que traslladaria l’escola a un local del pàrquing. És a dir, passarien d’un lloc petit i poc adient a un altre pitjor, sense llum natural, sense una ventilació natural com cal. Posar una escola de música a un pàrquing NO és una solució gens adequada. És una solució improvisada i que sols deixa entreveure que, per al Partit Popular, la música i els estudis musicals són una cosa de caràcter secundari i sense importància, perquè sinó, NO s’hauria pensat amb aquest lloc tan poc adequat per a posar a nens i grans a fer estudis que requereixen hores de dedicació i esforç.

Naltros considerem que hem de tenir música per a tothom, a tots els llocs i amb les millors condicions, perquè la música ens hi permet fer poble, millorar la nostra cultura i les nostres relacions com a societat. Per això, per donar resposta a totes aquestes necessitats, caldria crear un òrgan de gestió que permetés donar solucions ràpides i puntuals a tots els problemes que es van plantejant. La nostra proposta és la de crear un patronat municipal de música amb el pressupost i la capacitat necessària per anar posant en marxa activitats musicals a tot arreu del municipi. Hem de posar a disposició d’aquesta escola els mitjans econòmics i els espais necessaris i les més adients possibles perquè la música pugui arribar a tots els racons del municipi, a tots i cadascun dels nostres vesins i vesines, i amb les condicions que tothom es mereix.

Tots i cadascun dels residents de Santa Eulària, grans i petits, tenim el dret de tenir al nostre abast una oferta d’activitats i d’ensenyaments musicals que ens permetin desenvolupar-mos com a persones, com a poble i com a municipi.