Pedro Pablo Rubens. La Resurrección de Cristo (1611-1612). Tríptico. Catedral de Nuestra Señora de Amberes.

I de sa tristesa de la mort, passam a s’alegria de sa Resurrecció, a sa Pasqua. Aquest Dissabte Sant, a ses portes de ses catedrals, monestirs i esglésies de tot el món es beneiran es foc nou, es ciri pasqual i s’aigua baptismal. A diferents llocs de ses Pitiuses s’escenificarà sa trobada entre Jesús resucitat i sa seua Mare. Sa música d’orgues i harmòniums torna a sonar. Ses campanes repicaran alegres i s’expressió més escoltada aquestos dies serà AL·LELUIA! AL·LELUIA! Aquest crit d’alegria ressonarà per tots es racons de la terra: de tramuntana a mijorn, de llevant fins a ponent.

Noticias relacionadas

Senyor Bisbe, autoritats, cofradies de Vila, santa Eulària i Formentera, senyores i senyors, amigues i amics: hemos llegado al final de este pregón de la Semana Santa. Estoy seguro que he tenido olvidos. Os pido disculpas. Me habrà gustado ser capaz de haceros revivir recuerdos de vuestra infancia y, tal vez, añoranza y nostalgia hacia otras tierras.

Si con mis palabras y con las manifestaciones religiosas y culturales que nos esperan la cercana Semana Santa he conseguido voluntad de mejora personal; si he logrado algún deseo de más solidaridad y estima hacia los más necesitados, ya me daré por satisfecho.