Autor
Joan Pons Torres
Joan Pons Torres

Historiador

Firmas del día

Sa censura podemita

Podemos no s’ha carregat a Josep Manchado per fer «declaracions intolerables» com diu el PP sinó per sa senzilla raó d’atrevir-se a opinar diferent en un tema tabú com sa gestió de sa pandèmia.

Joan Pons Torres 06/02/22 9:53

Firmas del día

Per això pagam impostos?

Que s’Estat es gasti 1,7 millons en traduir cartes en català, gallec o euskera demostra en què es gasten realment es impostos que mos roben a tots es treballadors.

Joan Pons Torres 30/01/22 7:38

Firmas del día

¿I es drets humans?

¿Ses lleis hi són per complir-se? Idò no sempre. Sa moral està per damunt de qualsevol llei que no respecti es drets fonamentals des sers humans.

Joan Pons Torres 23/01/22 9:14

Firmas del día

VOX, ¿nacionalisme espanyol?

Vox té raó defensant sa Nació Espanyola i no només sa Constitució, ja que sa segona no té sentit sense sa primera. Però una cosa és ser patriota i defendre sa teua nació, i una altra ser nacionalista.

Joan Pons Torres 16/01/22 7:36

Firmas del día

Escola en català

Sa mal anomenada ‘immersió lingüística’ de Balears i Catalunya és un disbarat pedagògic que no existeix a cap altre país d’Europa.

Joan Pons Torres 09/01/22 9:19

Firmas del día

Fora mascaretes!

Trob que no dic cap mentida si afirm que molts de ciutadans en començam a estar farts d’aquesta p(l)andèmia, però sobretot, estam farts de patir restriccions de drets i llibertats fonamentals que afecten ses nostres vides.

Joan Pons Torres 02/01/22 7:34

Firmas del día

Viva Uepfly!

És intolerable que per motius ideològics un conseller promogui un boicot a sa primera i única aerolínia balear que ofereix billets d’avió a baix cost pes ciutadans balears.

Joan Pons Torres 19/12/21 10:12

Firmas del día

Contra es certificat covid

¿Serà possible que s’epidemiòleg de s’Àrea de Salut o sa presidenta de Balears encara no sapiguen que es vacunats poden contagiar exactament igual que es no vacunats?

Joan Pons Torres 05/12/21 11:44

Firmas del día

Ramon Llull, pare de sa llengua d’oc

Es mallorquí ja existia en es segle XIII i era diferent des català. I que en Ramon Llull, en qualsevol cas, seria es pare de sa llengua d’oc o mallorquina, i no de cap altre.

Joan Pons Torres 28/11/21 9:28

Firmas del día

Més té raó amb Sant Joan

Sant Joan està en situació extrema, sa massificació amenaça sa festa i en casos d’emergència es requereixen solucions excepcionals.

Joan Pons Torres 21/11/21 11:18

Firmas del día

Víctimes de segona (1)

¿Com pot ser «franquista» un discret monolit en memòria d’una víctima que va ser alcalde des Castell abans de sa Segona República, quan es franquisme ni existia?

Joan Pons Torres 14/11/21 9:23

Firmas del día

Un balearista valent

Es dr. Toni Ruiz Nadal és un exemple de balearisme valent i sense complexes, i ha actuat com hauríem de fer tots es ciutadans davant sa imposició catalanista: alçant sa veu i diguent prou.

Joan Pons Torres 31/10/21 9:57

Firmas del día

Es PP no defendrà ses modalitats

Marga Prohens no defen s’eivissenc, es menorquí i es mallorquí sinó s’Estatut catalanista que mai vàrem votar es ciutadans balears.

Joan Pons Torres 10/10/21 10:25

Firmas del día

Parlam andalûh

¿Per quina raó científica Podemos nega sa nostra llengua balear o sa valenciana però exigeix es reconeixement d’un idioma ‘andalûh’ que no s’ha escrit mai? Per cap. És pura política.

Joan Pons Torres 03/10/21 8:56