Ayuntamiento de Sant Josep. | Archivo

Hi ha límits que no es poden traspassar i davant l’atac injustificat als tècnics del departament d’Urbanisme l’Ajuntament de Sant Josep sortirà sempre en la seva defensa.

La pròpia frustració no serveix d’excusa per repartir culpes sense fonament ni qüestionar sense proves la imparcialitat d’uns professionals als que els toca la feina ingrata de determinar si una construcció és segura o no per les persones que hi viuen.

Han de poder fer aquesta feina sense interferències ni condicionants, perquè tenen la formació per fer-ho i són plenament conscients de la gravetat del seu treball com de la transcendència de les seves conclusions. Entre altres, tenen encomanada la delicada missió de garantir la seguretat dels immobles, són garantia del benestar de la ciutadania i treballen en la seva defensa, no contra ningú.

Aquesta responsabilitat no es pot menysprear a la lleugera i s’ha de treure del debat polític.

Noticias relacionadas

Per això des de l’Ajuntament de Sant Josep no permetrem que s’assenyali amb noms i cognoms a membres del planter d’aquesta casa pel sol fet d’haver fet la seva feina d’una manera professional i solvent. D’una manera tan impecable que fins ara no ha estat qüestionada per cap instància judicial ni administració. És injust l’atac a qui només exposa les proves de la malaltia que ha diagnosticat. Més encara quan el diagnòstic és acurat.

I per això, perquè la seva professionalitat i capacitat és inqüestionable, aquest equip de govern no permetrà que se’ls miri de coaccionar perquè el resultat dels seus informes, basats sempre en el profund coneixement de la seva àrea, com han acreditat reiteradament, no sigui de l’agrad de qui els critica.

Aquest nou atac, fred i calculat, no aconseguirà afeblir el compromís del personal d’aquesta institució amb la seva feina, que es basa en l’estricta aplicació de les lleis i ordenances. Aquest marc legal és una barrera de defensa, una eina per garantir la seguretat dels nostres vesins i vesines, i és irresponsable, temerari, relativitzar el seu compliment o buscar dreceres a conveniència.

La feina dels tècnics d’urbanisme és un exemple del verdader compromís amb els josepins i josepines, amb la seguretat per damunt de tot, tot i els durs costos personals que sabem que han hagut de patir, per això farem costat sempre al personal d’aquesta casa. I rebutjam amb tota la fermesa qui creu que amb la difamació pública guanyarà la raó que li treuen les fredes dades i resultats tècnics. Així no.