Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí

Cop d’Estat digital

Fa exactament una setmana i un dia que va tenir lloc un dels esdeveniments més greus per al sistema cada vegada menys democràtic que patim a la nostra societat.

España global i aranzels americans

La diplomàcia espanyola es deu poder comptar entre les més ineficaces del planeta. Els ambaixadors i les ambaixadores del Regne d’Espanya l’estan vessant contínuament, en les actuacions públiques que transcendeixen entre nosaltres.

Quin projecte per a Europa?

Som a la recta final de les eleccions al Parlament europeu, absolutament tapades per les eleccions municipals i autonòmiques (a les comunitats no autònomes dites autònomes), unes eleccions que s’hauran caracteritzat, bàsicament, perquè no s’ha parlat d’Europa.

Tuf de Guerra Freda

La crisi desencadenada a Veneçuela ens ha retornat el tuf de Guerra freda, una flaire que ja feia molts anys que no sentíem, però que devia estar encara soterrada sota les cendres.

Lashon hara

El terme hebreu “lashon hara” es vendria a traduir per “llengua demoníaca”, i fa referència a les mentides que poden sortir a través de les mitges veritats, o de les formulacions esbiaixades de comentaris que tenen com a intenció amagar els fets reals.

Majoria europeista

La construcció europea resulta fonamental per trobar una sortida digna a un conflicte com el que enfronta Catalunya i Espanya.

Europa: caure per aixecar-se

El creixement dels populismes i dels nacionalismes d’estat, arreu de la Unió Europea, està posant seriosos dubtes sobre el futur d’Europa com a projecte polític