Bernat Joan i Marí

Bernat Joan i Marí

Setge als advocats

Un dels principis elementals del funcionament de qualsevol estat de dret diu que tothom, fins i tot la gent més execrable i odiosa, té dret a defensar-se davant els tribunals, que tothom té dret a un advocat que el defensi.

Onada sorpresa?

Tot sembla evidenciar que ens trobam davant una nova onada del SARS-Covid 19, àlias coronavirus, o senzillament la covid, que té una especial virulència a la nostra part del món més pròxima.

Cimera Balears-València

Forma part d’una normalitat política que moltes vegades no s’entén, en aquesta Espanya radial que només es concep a si mateixa passant per Madrid i sortint i arribant al famós quilòmetre zero.

Lleialtat i deslleialtat

Sorprèn fins a quin punt la dreta i l’extrema dreta, paradoxalment també l’extrema Espanya (que sol englobar-les les dues i algú més), estan mostrant, dia a dia, una manca tan extraordinària de patriotisme.

Forces de Seguretat i Societat Civil

Si els membres de les forces de seguretat tenen l’obligació de ser neutrals políticament en l’exercici de les seues funcions no cal dir que, com a ciutadans, sí que tenen les seues idees.

El PP, la llengua i la Constitució

Des dels sectors més reaccionaris de la nostra societat s’està teixint un discurs que ve a inocular-nos la idea que, inevitablement, les pròximes eleccions autonòmiques seran guanyades per les dretes.

Algunes condicions per al diàleg

Que els conflictes s’haurien de resoldre dialogant constitueix una màxima que avui dia, al món civilitzat, poca gent s’atreviria a discutir.

La llengua de la bandera

Al món civilitzat, allà on hi ha més d’una llengua oficial (posem per cas Brussel·les o Hèlsinki), la relació entre el policia i el ciutadà sol començar amb el policia demanant-li en quina llengua oficial han de parlar.

UD Ibiza: Festa i (mala) educació

Hem pogut veure a través d’un vídeo difós per aquest mitjà de comunicació un incident lingüístic que consider que mereix la pena de ser comentat des d’aquesta tribuna.

Connexió russa

Es veu que la setmana passada algun jutge va dir que el Primer d’Octubre de 2017, a Catalunya, no havia estat organitzat pels russos.